Nové letecké spojenia na obzore

Niektoré aerolinky oznámili nové letecké spojenia na zimnú sezónu. No vzhľadom na prebiehajúcu druhú vlnu pandémie koronavírusu podrobne sledujte neustále sa meniace podmienky štátov.

Foto: Getty Images Hungary

Hoci jedna z najväčších lowcostových aeroliniek zoškrtala pre pandémiu koronavírusu množstvo letov v Európe, Viedeň sa zdá byť výnimkou. Od októbra 2020 aj od marca budúceho roku zavádza nové spojenia. Napriek lacným letenkám sa však majte na pozore – od jesene oznamujú aj naše štátne orgány sprísňovanie opatrení, a tak môžete neplánovane skončiť v domácej karanténe.

Nové lety Ryanairu z Viedne od októbra

Foto: 123rf

Od 25. októbra 2020 spúšťa Ryanair nové spojenie z Viedne štyrikrát týždenne s talianskou Bolognou a britským Birminghamom. O deň neskôr k tomu pribudne dánsky Billund (domov Legolandu) a čiernohorská Banja Luka, kam sa bude lietať dvakrát do týždňa.

Ak sa necháte zlákať úvodnými nízkymi cenami leteniek, určite pozorne sledujte aktuálne obmedzenia pre pandémiu COVID-19. Už od konca augusta totiž napríklad platí povinná karanténa pre ľudí prilietajúcich do Veľkej Británie aj z Rakúska. Reštrikcie vás tak môžu čakať nielen pri návrate domov.

Marcové novinky v letovom poriadku Ryanairu z Viedne

Foto: Unsplash

Ak plánujete dlhodobejšie cestovať po Európe, môže sa vám zísť aj informácia o nových letoch, ktoré írska nízkonákladová spoločnosť plánuje z Viedne spustiť od konca marca 2021. Od 28. marca 2021 sa začne lietať v stredy a nedele do chorvátskej Puly a trikrát týždenne aj do švédskeho Göteborgu. O dva dni nato sa už bude dať lietať dvomi letmi týždenne aj do talianskeho Rimini či Perugie v samotnom srdci tejto stredomorskej krajiny.

Expanzia Wizzairu

Foto: 123rf

Aj maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť sa snaží vyťažiť maximum z uvoľnených miest na letiskách, prenechaných veľkými spoločnosťami, ktoré sú tvrdo zasiahnuté koronakrízou. Najnovšie ohlásila expanziu na jednom z najväčších britských letísk – Londýn Gatwick. Hoci od októbra to budú len štyri destinácie, v pláne je ich celkovo 28. A medzi nimi aj všetky tri medzinárodné slovenské letiská – Bratislava, Poprad a Košice. Tie by sa tak mohli spojiť s Londýnom, podobne ako to je dnes cez letisko Luton. Avšak tentoraz cez letisko s lepšou dostupnosťou do britskej metropoly, lepšou vybavenosťou a možnosťami ďalších prestupov.

AMI MÉG ÉRDEKELHET