Z Košíc sa už lieta do Zürichu a bude špeciálny let do Prahy

Bola otvorená nová kapitola v histórii leteckej dopravy medzi východným Slovenskom a Švajčiarskom krátko predtým, ako sa oslávi storočnica lietania z košického letiska.

Foto: Letisko Košice

Spoločnosť Swiss uskutočnila prvý let na novej linke spájajúcej Košice so Zürichom. Airbus A220, ktorý vzlietol z letiska v Zürichu krátko pred poludním, pristál na košickom letisku o 13:40 miestneho času s takmer plnou kapacitou - 134 cestujúcimi, čo predstavuje 98% obsadenosť.

Privítanie tradičnou vodnou bránou 

Príchod lietadla na košické letisko bol oslávený tradičnou vodnou bránou, ktorú zabezpečil tím Hasičskej a záchrannej služby. Na cestujúcich čakalo na letisku slávnostné pohostenie vrátane švajčiarskej čokolády a špeciálnej torty, čím sa podčiarklo významné spájanie dvoch kultúr a regiónov.

Prestupy cez letisko v Zürichu

Foto: Letisko Košice

Táto linka prináša viacero nových možností pre cestujúcich, vďaka priamemu spojeniu Slovenska so Švajčiarskom a pohodlným prestupom v Zürichu na diaľkové lety do celého sveta. Od Tel Avivu po San Francisco či Bangkok, cestujúci teraz majú širší výber destinácií na dosah ruky, ako aj ľahší prístup k európskym mestám ako Miláno či Ženeva.

Z Košíc sa odlieta na dvojhodinový let do Zürichu vždy v pondelok o 19:25, stredu o 14:25 a piatok o 09:25.

Z Zürichu je odlet každý pondelok o 16:55, stredu o 11:55 a piatok o 06:55.

Z Košíc do sveta už sto rokov

Foto: ČSA

Košice oslávia 5. mája 2024 presne 100 rokov od prvého letu na Letisko Košice. Pri tejto príležitosti vypravia ČSA špeciálny let z Prahy do Košíc a späť s jednosmernou cenou 80 eur s príručnou batožinou.

Linka Praha – Bratislava – Košice bola totiž v roku 1924 presne tou, ktorá začala historické letecké spojenie východoslovenskej metropoly so svetom. Airbus A320 odletí z Prahy vo štvrtok 11. apríla 2024 o 17:25 a z Košíc sa vráti s odletom o 20:05.

Foto: Letisko Košice

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET