Novinka z dielne Suzuki

Model GSX-S1000F, uvedený na trh v roku 2015, si rýchlo získal popularitu medzi fanúšikmi športovo-turistických motocyklov. Dôvodom je, že dokonale kombinuje výkon, pohodlie a dizajn.

Foto: Suzuki

Novú generáciu pre modelový rok 2022 uviedol japonský výrobca na trh v novembri. Novinka nesie označenie GSX-S1000GT, pričom GT je skratkou pre Grand Tourer.

Dizajn

Foto: Suzuki

Elegantný dizajn sa vyznačuje ostrými kontúrami. Jednou z najvýraznejších optických častí je šesťuholníkový, horizontálne usporiadaný LED svetlomet. Zväčšila sa aj športovo pôsobiaca palivová nádrž, do ktorej sa teraz zmestí 19 litrov paliva. Priestranné a funkčné bočné kufre zabezpečujú dostatok úložného priestoru.

Prístrojová doska

Foto: Suzuki

Prístrojová doska GSX-S1000GT je vybavená farebným TFT LCD displejom novej generácie s povrchom odolným proti poškriabaniu a antireflexnou vrstvou. Displej, ktorý ponúka denný aj nočný režim, je kompatibilný aj so smartfónmi.

Motor

Foto: Suzuki

O pohon sa stará litrový motor, spĺňajúci normu Euro5, s maximálnym výkonom 152 koní a krútiacim momentom 106 Nm. Pohotovostná hmotnosť motocykla je 226 kilogramov.

Elektronické riadiace systémy

Foto: Suzuki

Moderné elektronické riadiace systémy GSX-S1000GT zahŕňajú možnosť voľby jazdných režimov (SDMS), novú päťstupňovú trakčnú kontrolu, tempomat a obojsmerné rýchloradenie (Quickshifter).

AMI MÉG ÉRDEKELHET