FORD EXPLORER: NEMECKÁ TECHNOLÓGIA V AMERICKOM ŠTÝLE

Ford predstavil novú európsku verziu Exploreru. Elektrické SUV využíva technológiu Volkswagenu ID. 4, dizajn auta však pripomína skôr severoamerické modely značky.

Foto: Ford

Nový Explorer nezostáva nič dlžný svojej povesti. Je prvým modelom v dlhom rade noviniek Fordu, ktorého konečným cieľom je ponúknuť do roku 2030 kompletné portfólio elektrických vozidiel v Európe.

Elektrický Ford Explorer pre Európu

Foto: Ford

Päťmiestny crossover je komfortným rodinným výletným autom so 470-litrovým kufrom, s praktickými odkladacími boxmi a nadpriemerným digitálnym príslušenstvom v základnej výbave.

Moderný interiér

Foto: Ford

Väčšinu strednej konzoly vypĺňa 15-palcový pohyblivý displej, ktorý sa dá nastaviť na mieru. Obidva držiaky na smartfóny ponúkajú bezdrôtové nabíjanie. Mobily sa pripájajú k systému auta pomocou technológie SYNC Move, prostredníctvom programov Android Auto alebo Apple CarPlay.

Tri verzie ešte v tomto roku

Foto: Ford

Model by mal doraziť na európsky trh koncom roka 2023, a to v troch verziách, s výkonom 170, 231 alebo 340 koní. Jeho maximálny dojazd sa bude pohybovať od 350 do 540 kilometrov.

Aloha Ford Explorer

www.youtube.com

Relive Aloha’s trip in the New All-Electric Explorer

Aloha Wanderwell bola prvou ženou, ktorá odšoférovala jazdu okolo sveta. Bolo to na aute značky Ford. S novým Explorerom značka vzdáva poctu tejto výnimočnej žene.

AMI MÉG ÉRDEKELHET