BMW Vision Neue Klasse X odkrýva novú éru elektrických vozidiel

Skupina BMW nám ponúka prvý pohľad na budúcnosť elektrických vozidiel prostredníctvom konceptu BMW Vision Neue Klasse X.

Foto: BMW Group

Tento inovatívny model Sports Activity Vehicle (SAV), založený na plne elektrickej architektúre Neue Klasse, predstavuje nový rozmer v presnosti, dynamike, efektívnosti a pôžitku z jazdy. Po uvedení sedanu BMW Vision Neue Klasse na jeseň 2023 na výstave IAA, BMW Vision Neue Klasse X teraz predstavuje víziu budúcich modelov BMW X, zosobňujúc rozmanitosť a inovácie, ktoré od značky očakávame.

Inovatívny pohon

Foto: BMW Group

Koncept nového BMW X

Inovatívny pohon a riadenie podvozka sú srdcom konceptu Neue Klasse, o ktorom BMW odhalilo viac detailov. Vďaka integrácii celého pohonného systému a riadenia jazdnej dynamiky s až desaťnásobne väčšou výpočtovou kapacitou, budúce BMW prisľubuje ešte dynamickejší výkon, väčšiu presnosť a efektívnosť.

Typická dvojboxová konštrukcia

Design BMW Vision Neue Klasse X ukazuje minimalizmus a značný pokrok vo vonkajšom a vnútornom dizajne, kombinovaný s dvojboxovou konštrukciou typickou pre modely BMW X. Plne elektrická architektúra s vyššou svetlosťou umožňuje vytvorenie priestrannejšieho interiéru, dlhého rázvoru, krátkych previsov a proporcií, za ktoré je BMW známe. Veľké okná a panoramatická strecha vytvárajú ľahký a vzdušný pocit priestoru, ktorý je doplnený o textílie v teplých farbách, príjemne dopĺňajúc atmosféru interiéru.

Foto: BMW Group

Koncept nového BMW X

Personalizovaný zvukový zážitok

Ďalšou novinkou je generácia BMW iDrive, ktorá poskytuje jedinečný digitálny užívateľský zážitok v interiéri BMW Vision Neue Klasse X. Personalizovaný zvukový zážitok s novým HYPERSONX WHEEL prichádza s možnosťou mať na každej ceste osobnú obľúbenú hudbu.

eDrive už šiestej generácie

Šiesta generácia technológie BMW eDrive posúva efektívnosť celého vozidla Neue Klasse na novú úroveň, s viac ako 20 % vyššou objemovou energetickou hustotou nových okrúhlych lítium-iónových batériových článkov a až o 30 % rýchlejším nabíjaním vďaka prechodu na 800-voltový systém. Zároveň sa BMW Vision Neue Klasse X zameriava aj na ekologickú udržateľnosť, s použitím materiálov bez obsahu ropy a optimalizovanou recyklovateľnosťou, čím prispieva k novému rozmeru tradičných síl BMW, ako je jazdný zážitok. Do konca roku 2025 prinesú prvé vozidlá Neue Klasse začiatok novej éry pre BMW a jeho zákazníkov, sľubujúc pokrok v elektrifikácii, digitalizácii a cirkularite.

Foto: BMW Group

Koncept nového BMW X

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET