Idősotthon helyett inkább az óceánjárót választották

Takarítás és bevásárlás helyett táncol a nyugdíjas pár.

cruiser
Fotó: Shutterstock

A nyugdíjas pár, Marty és Jess Ansen már 500 napja egy óceánjárón utazgat. Valójában még aktív dolgozóként is szerették hajón kipihenni a fáradalmaikat, most pedig úgy számolták, anyagilag is jobban megéri az izgalmas, programokkal teli hajókázás, mintha egy idősotthonba vennének maguknak férőhelyet.


Az idős házaspár a pandémia okozta, két évig tartó bezártság után, tavaly júniusban határozta el, hogy nyugdíjas otthon helyett a nemzetközi vizeken evező Coral Princess fedélzetén fogják tölteni az elkövetkező időszakot.

„Végül csak annyit mondtam az ügynökömnek, foglaljon le bármilyen lehetőséget – emiatt nyúlt ilyen hosszúra az utazásunk”

– idézi az ExpressMarty Ansent.

A pár lényegében életvitelszerűen űzi a tengeri hajókázást, az elmúlt évtizedekben többször is részt vettek ehhez hasonló hajós utazásokon.

„Egyszerűen ilyen az életstílusunk. Hol máshol találsz ennyi programot? Elmehetünk vacsorázni, megnézhetünk egy élő show-t és táncolni is táncolhatunk… egész nap van mit csinálnunk”

– mesélt a hajón töltött idejükről Jess Ansen.

A pár minden napját ping-pong-meccsekkel kezdi, napközben felpattintanak pár sört és élvezik a kilátást az erkélyükről. Míg Jess egyik kedvenc időtöltésének a hullahoppozás számít, Marty ezidő alatt a többi utassal barátkozik.

„Nem kell mosnunk, takarítanunk, beágyaznunk. Már el is felejtettük, hogyan kell ezeket csinálni” – mesélt a hajós élet előnyeiről Jess.

Ansenék szinte már hírességeknek számítanak a hajón, a legénység tagjaival is mély barátságokat alakítottak ki – de van alkalmazott is, aki jóval kevesebb időt töltött a Coral Princess fedélzetén, mint az életvidám pár. A tervek szerint a Coral Princessen még nyolc hónapot fognak hajókázni, ezt követően átszállnak majd egy nagyobb hajóra, a Crown Princessre.

AMI MÉG ÉRDEKELHET