Ochutnajte Tatry

Nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok. Ak máte pri sebe niekoho, na kom vám veľmi záleží a chcete mu dopriať niečo mimoriadne, ochutnajte spolu Tatry. Nemyslíme to doslova, aby ste sa nevybrali obliznúť nejaký ten štít. Taste of Tatry je spolok rodinných prevádzok, ktoré sa rozhodli pozdvihnúť gastronómiu v Tatrách na úplne inú úroveň. A najlepšie je, že nemusíte ani kontrolovať počasie, aby ste si to užili.

Foto: Taste of Tatry

Spolok vznikol s cieľom dokázať návštevníkom Tatier, že sa tu služby menia k lepšiemu. Každá reštaurácia je iná a dokáže vám priniesť iný, jedinečný zážitok. No jedno však majú spoločné - lásku k jedlu.

Koliba Kamzík

Foto: Taste of Tatry

Škvŕka vám pri návrate z hôr v žalúdku a jediné, na čo dokážete myslieť, sú halušky, strapačky, šúľance, alebo steaky alebo grilované ryby so šalátom? Potom musíte na miesto, ktoré priam dýcha Tatrami. Meno má po ikonickom zvierati Tatier a prostredie presne také, ako na Slovensku čakáte: štýlové a ľudové. Milovníci tradičnej slovenskej kuchyne si počas jesenných túr môžu vylepšiť náladu pri zostupe z hôr tešením sa na skvelé kačacie hody.

Central Restaurant

Foto: Taste of Tatry

Štýlovú reštauráciu s originálnym názvom Central “Starý Šmakovec” nájdete priamo v srdci Starého Smokovca, v historickej budove Central. Svoje jedinečné špeciality vám radi pripravia na drevenom uhlí v špeciálnej peci Mibrasa. Ochutnať môžete aj tradičnú slovenskú kuchyňu či steaky zo slovenskej farmy. Smäd uhasíte tankovanou plzňou a necháte sa prekvapiť množstvom gastro zážitkov.

Slowenská reštaurácia

Foto: Taste of Tatry

Všetkých milovníkov slovenskej kuchyne pozývame do Slowenskej reštaurácie. Táto reštaurácia vás zláka na svoje lahôdky nielen pomocou chuťových pohárikov, ale obdivovať budete aj jej štýlový interiér inšpirovaný prácou architekta Tatier - Gedeona Majunkeho.

Spitz restaurant & bar

Foto: Taste of Tatry

Kde nájdete útulnejšiu atmosféru ako v rodinnom podniku? V Spitz restaurant & bar si doprajete lahodný drink a skvelé jedlo, hoc aj na terase so živou hudbou. Tešiť sa môžete na letné kino, kde si s priateľmi či rodinou po dlhej túre poriadne oddýchnete. Kuchári vám pripravia stredoeurópsku a slovenskú kuchyňu.

Dobré Časy Starý Smokovec

Foto: Taste of Tatry

Dobré Časy Starý Smokovec uhasí váš smäd pivom od výmyslu sveta. Ide o unikátny tatranský pivný dom so širokou ponukou čapovaných aj fľaškových, lokálnych i zahraničných remeselných pivných špeciálov nielen pre pivných labužníkov. Ako by to vyzeralo, keby k dobrému orosenému pivku nepodávali nejaké tie dobroty. Vyskúšajte burgre, rebrá, krídelká, tatarák a iné tradičné i netradičné dobroty. Keďže do pivného domu putujú suroviny z lokálnych fariem, menu sa zostavuje sezónne. Máte tak istotu čerstvosti.

Brasserie Libertin

Foto: Taste of Tatry

Libertinizmus – Libertin – Libertarián sa dá zhrnúť do jedného slova. Sloboda. Brasserie je slovo belgického pôvodu a znamená hostinec, ktorý je menej formálny ako reštaurácia. Objednáte si tu teplé a studené jedlá, syry a lokálne špeciality. Pochutnajte si na výbornej kuchyni s medzinárodným nádychom v príjemnej atmosfére s moderným dizajnom.

Olívia Restaurant

Foto: Taste of Tatry

Horská reštaurácia Olívia Restaurant má štýlový interiér pripomínajúci modernú horskú chatu. Jedlá z čerstvých surovín a kvalitných ingrediencií budú pre vás gastronomickým zážitkom. Tradícia kuchyne je spätá s talianskym temperamentom. Skvelé pokrmy doplníte pohárom vínka.

IBA.TU Bistro

Foto: Taste of Tatry

IBA.TU je bistro tých, čo zbožňujú pouličné a klasické jedlá ako pečené zemiaky s bryndzou alebo kyslou kapustou, s trhaným mäsom či s hubami. Suroviny si vyberajú podľa kvality a lokálnosti. Bio mäso a bryndza pochádza z Ekofarmy Važec a sendviče sú z domáceho kváskového chleba. Špecialitou je jemne zaúdené mäkké hovädzie mäso – Pastrami. K ponuke patrí výber spišského pivovaru Zipser.

Košiarik

Foto: Taste of Tatry

Obchodík Košiarik sa špecializuje na predaj slovenských produktov od malých producentov. Oddýchnite si tu pri vynikajúcej kávičke, domácom pive, syrovej mise alebo pri gazdovskom tanieri. V Košiariku si zakúpite korbáčiky z Pokrývača alebo legendárne ťahaničky z Východnej. Iba v Košiariku v Tatrách si vychutnáte čerstvo čapované remeselné pivo z Prešovského pivovaru. Košiarik je aj exkluzívny partner vinárstva Chateau Grand Bari z Tokaja.

AMI MÉG ÉRDEKELHET