5 kihagyhatatlan látnivaló Bordeaux-ban

Az okos borváros klasszikus és modern remekeket is kínál.

Fotó: Shutterstock

Franciaország hatodik legnagyobb városát, Bordeaux-t átitatja a bor szeretete. De nemcsak Európa okos fővárosa a francia helység, hanem szuper látnivalókat is kínál. Ilyen például a Fények medencéje, ami mindenkinek kötelező - idén Velence a főszereplője.

1.Miroir d'Eau

Fotó: Shutterstock

Tipikus, kihagyhatatlan városi látnivalót a Place de la Bourse-on találunk. A klasszicista stílusban épült egykori tőzsde épülete (Palais de la Bourse) és a Vámmúzeum előtt, a tér közepén terpeszkedik a szökőkút táplálta Miroir d'Eau, amelynek vízében tükröződve a két 18. századi épület egészen egyedi látványt nyújt. A hátunk mögött az Atlanti-óceánba torkolló Garonne partja pedig ideális egy kis korzózásra.

2. Vacsora a Melodie-ban

www.instagram.com

A belváros Saint-Pierre negyedében, egy szűk sétálóutcában bújik meg a dallamos nevű Melodie étterem, ahol a francia konyha gyönyörei közül a libamáj és talán még egy töltött libanyak is a tányérunkra kerülhet, mielőtt felszolgálnák a helyi desszertet, a cannelés-t. Mivel a legjobb éttermek hamar megtelnek, érdemes időben asztalt foglalni. Erre szolgál a La Fourchette applikáció, mellyel előzetes rendelés esetében akár 50 százalékos kedvezmény is elérhető.

3. Les Bassins des Lumières

www.youtube.com

Venise, la Sérénissime aux Bassins des Lumières

Szabad fordításban a Fények medencéi. A helyszín az egykori világháborús tengeralattjáró-bázis Észak-Bordeaux-ban. A február 11-én két új kiállítással újranyitó térben lenyűgöző művészi fényjátékban lehet részünk, felfedezhetjük Velence kanálisait, épületeit és tereit, a spanyol festő, Joaquín Sorolla szemüvegén keresztül pedig rácsodálkozhatunk a tengerpartok világára és hangulataira.

4. La Cité du Vin

www.youtube.com

La Cité du Vin, Bordeaux

Az egyedi tervezésű bormúzeum a város valódi ékkövének számít. A 10 emeletes épület, illetve 55 méter magas tornya számos tematikus túrát kínál. A National Geographic a világ legjobb múzeumai között tartja számon.

5. Château Pape Clément

www.instagram.com

A B jelű villamos egészen Bordeaux dél-nyugati kerületéig, Pessacig viszi az utasokat, ahol keressük fel a Château Pape Clément borászatot! Idegenvezetéssel a kert és a pince is bejárható. Az időutazás több évtizedes hordók között kezdődik, majd a kastélyban ér véget, ahol – a 19. századi életérzését sugalló – szállás is foglalható. Bárhol tervezünk borkóstolót a városban, jó választás a Vivino app: részletes leírások alapján válogathatunk a château-k között és a kínálatukban, illetve vásárolhatunk is az alkalmazáson keresztül.

AMI MÉG ÉRDEKELHET