Utazást tervezel februárra? Ezekkel a desztinációkkal úszod meg a legolcsóbban

Ezekre a helyekre nem csak odajutni lesz olcsó.

egy fiatal utazó pár egy vízparti településen

Az olcsó utazás csak részben múlik a kedvező repülőjegyen: bár februárban 25-30 euró körül találunk retúr jegyet az Egyesült Királyságba, Belgiumba, Hollandiába, Franciaországba és Írországba is, ezeken a helyeken mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha korrekt szállást szeretnénk foglalni. Vannak viszont olyan, kevésbé ismert desztinációk, ahol hihetetlenül alacsony a szállodai szobák átlagára, emellett izgalmas látnivalókkal és kiváló gasztronómiával büszkélkedhetnek – ezek közül mutatjuk be a 3 legjobb választást.

​Tirana, Albánia

Fotó: Shutterstock

Tirana, Albánia

Albánia jelenleg az Express szerint az egyik legolcsóbb európai úti cél: budapesti indulással februárban a Skyscanner szerint mindössze 26 euróért is találunk retúr repjegyet a balkáni országba. Albániának csak egyetlen reptere van, így a járatunkkal a fővárosba, Tiranába érkezünk majd. A holtszezon kiváló időszak lehet az ország felfedezésére, hiszen ilyenkor még a szokásosnál is olcsóbb az utazás.

Tiranában két főre 50 euró/éjszaka áron is foglalhatunk színvonalas, négycsillagos szállásokat. A még éppen radar alatti ország egyre népszerűbb a tudatos utazók körében – ez nem meglepő, hiszen évről évre több lista élén szerepel verhetetlen ár-érték aránya, tiszta strandjai és pezsgő éjszakai élete miatt.

Szaloniki, Görögország

Fotó: Shutterstock

Szaloniki, Görögország

A téli időszak tökéletes arra, hogy megismerjük Görögország Athén után második legnagyobb városát, Szalonikit. Ide Pozsonyból februárban 39 euróért válthatunk retúr jegyet, a háromcsillagos szállások átlagára pedig két főre éjszakánként 80 euró körül van. Szalonikit a Conde Nast Traveller nemrégiben felvette a 22 leginkább alulértékelt európai város listájára: bár egyre többen látogatják, még mindig messze nem annyira népszerű, mint a főváros, miközben kulturális színtere és világszínvonalú gasztronómiája miatt kiváló ár-érték arányú alternatíva lehet Athén helyett.

Szkopje, Észak-Macedónia

Fotó: Shutterstock

Szkopje, Észak-Macedónia

A mindössze 526000 lakosú Szkopje szintén hihetetlenül olcsó választás februárban: retúr repülőjegyet 25 euróért, négycsillagos apartmant két főre 45 euróért is találunk. Csak összehasonlításképp: Pozsonyban ebben az időszakban a legtöbb, hasonló felszereltségű szállás kétszer, Párizsban pedig nagyjából négyszer ennyibe fáj. Egy szkopjei utazás annyira kevésbe kerül, hogy a város angolszász publikációkban rendszeresen elnyeri a „legolcsóbb európai úti cél” címet. Plusz pont, hogy Szkopje kifejezetten kompakt, ezért tömegközlekedésre sem kell költenünk, mert szinte minden sétatávolságon belül van.

AMI MÉG ÉRDEKELHET