Amerikában már beülhetsz önvezető taxiba. Te kipróbálnád?

Az influenszer be is mutatja nekünk a videóban, milyen vezető nélkül utazni.

önvezető taxi

Fotó: Instagram

Egyelőre ugyan csak az USA-ban ülhetünk be az üres vezetőülés mögé, de ezt a videót akkor is érdemes megnézni. Te be mernél válllani egy önvezető taxizást?

Marina Mogilko tech influencer évek óta Amerikában, a Szilícium-völgyben tevékenykedik. Először nyelvtanulási videókkal szerzett 10 milliós YouTube-követőtábort, majd több saját vállalkozását is sikerre vitte. Most pedig bemutatja, hogyan rendelhetünk önvezető taxit, és hogy milyen vezető nélküli autóval szelni egy ilyen forgalmas város utcáit.

Egyszerű rendelés

A Waymo applikációján keresztül rendelhetsz magadnak taxit. A Waymo LLC – korábbi nevén a Google Self-Driving Car Project –, egy független amerikai vezetéstechnikai vállalat, amely jelenleg is teszteli ezt az új szolgáltatást 13 amerikai államban. Ha épp az USA-ba készülsz, és érdekel a dolog, a Waymo alkalmazását kell letöltened, ami Waymo One névvel az App Store-ban és a Google Playben is elérhető. Az autókat appon keresztül tudod megrendelni Los Angelesben, Phoenixben és San Franciscóban, élesben július 24-től lesz elérhető a szolgáltatás.

Elég menő flotta

Nagyon menő és megbízható elektromos autókból; a videóban láthatod is, hogy egy új Jaguar I-PACE-ben utazik az influencer, a jármű pedig rengeteg kamerával és radarral van felszerelve. Az utas érintőképernyőn adhatja meg az úti célt és a kijelzőn látható navigáción követheti nyomon, milyen útvonalon halad.

Nem is drága

A videó szerint 7 percet utaztak és ezért 7 dollárt kell majd fizetni, tehát nem kirívóan magas a szolgáltatás ára, egyelőre azonban a tesztelők még ingyen próbálhatják ki az önvezető autókat.


AMI MÉG ÉRDEKELHET