5 dôvodov, prečo použiť ochranné opaľovacie krémy na jar

Možno sa zdá, že jar nie je taká intenzívna ako letné mesiace, ale pravda je taká, že slnečné žiarenie v tomto období môže byť rovnako škodlivé a pokožku môže výrazne poškodiť. Preto je dôležité nosiť krém s ochranným faktorom aj na jar.

Foto: Unsplash / Onela Ymeri

Jar je tu a s ňou i radostné dni slnka a tepla, ktoré lákajú stráviť čo najviac času na čerstvom vzduchu a slnku. Je to zároveň čas, kedy by sme nemali zabudnúť na dôležitosť ochrany našej pokožky pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia.

Tu je niekoľko dôvodov, prečo by ste mali zahrnúť opaľovací krém s ochranným faktorom do svojho jarného „krémovacieho“ režimu:

Slnečné žiarenie nie je na jar o nič menej intenzívne

Aj keď teploty na jar môžu byť miernejšie ako v lete, slnečné žiarenie môže byť stále pomerne silné. UV žiarenie môže preniknúť aj cez oblačnosť a spôsobiť poškodenie pokožky, ako je opálenie až spálenie, najmä vtedy, ak vykukne slnko a my sa po zime bez vystavenia pokožky slnku vybehneme rýchlo nabiť slnečnými lúčmi.

Prevencia pred rakovinou kože

Rakovina kože je vážnym zdravotným rizikom, ktoré je spojené so slnečným žiarením. Len v Spojených štátoch je každoročne diagnostikovaných približne 5 miliónov prípadov rakoviny kože. Každodenné používanie ochranného opaľovacieho krému je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako minimalizovať riziko vzniku rakoviny kože.

Pomáha predchádzať starnutiu pokožky

Foto: Unsplash

Ilustračné foto

Okrem ochrany pred rakovinou kože je používanie opaľovacieho krému aj účinným spôsobom, ako minimalizovať príznaky starnutia pokožky. Slnečné žiarenie môže poškodiť kolagén a elastín v pokožke, čo opäť vedie k vzniku vrások, pigmentácie a straty elasticity.

Ochrana pred škodlivými účinkami voľných radikálov

UV žiarenie môže tiež spôsobiť tvorbu voľných radikálov v pokožke, čo vedie k oxidačnému stresu a poškodeniu buniek. Ochranný opaľovací krém s antioxidantmi môže pomôcť neutralizovať tieto voľné radikály a chrániť pokožku pred ich škodlivými účinkami.

Ochrana pokožky pred hyperpigmentáciou

Hyperpigmentácia, prejavujúca sa napríklad ako tmavé a pigmentové škvrny, môže byť spôsobená nadmerným vystavovaním pokožky slnečnému žiareniu. Používanie opaľovacieho krému s ochranným faktorom pomáha minimalizovať riziko vzniku hyperpigmentácie a udržiava pokožku jasnejšiu a bez neželaných fľakov.

Foto: Unsplash / Collins Lesulie

Ilustračné foto

Náš tip: nájdenie nového účinného pleťového krému s ochranou pokožky proti slnečným lúčom môže byť skvelá cesta, ako si urobiť prieskum v menej známych, no nemenej kvalitných kozmetických produktoch a značkách. V konečnom dôsledku tak odmeníte svoju pleť.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET