Kipróbálnád magad az óriás kaleidoszkópban?

A szerencsés rijádiak már megtehették, de remélhetőleg hamarosan a világ több pontján is felépül gyerekkorunk egyik kedvenc játéka.

A kaleidoszkóp nem más, mint egy egyszerű, fény és tükrök által létrehozott vizuális trükk. Az egyik legegyszerűbb optikai játék a világon, amelyet most gigantikus méretű fényinstallációként keltett életre egy brit dizájnercsapat Rijádban. A mű hatalmas sikert aratott.

A brit székhelyű Stufish Studio színpadtervezésre szakosodott építésziroda tervezte és építette meg az installációt. Az optikai játékot imitáló fénytechnikai látványosság hat méter magas és negyven méter hosszú. A LEAPscope digitális kaleidoszkópot a 2022-es LEAP technológiai konferencián, Rijádban, Szaúd-Arábiában mutatták be. A LEAPscope LED-lapokból és speciális, fényes fóliából készült. A padlót és az alagút végét egyaránt borító bevonaton tájképeket (tengerpart, csillagos égbolt, sivatag stb.) mutatnak be az Arab-félsziget egész területéről, majd ezek a képek összeolvadnak a látogatók alakjával, megsokszorozva az alakjukat. A fényt, a villódzást, a képek váltakozását úgy állították be, hogy a benne sétálóknak ne legyen zavaró vagy bántó a fény.

A rijádi látványosságnak akkora sikere volt, hogy a Stufish a tervek szerint még idén felállítja a földöntúli látványt nyújtó kaleidoszkópot a világ több pontján is. De beszéljen magáért a videó!

www.youtube.com

Stufish Entertainment Architects builds the world’s largest kaleidoscope titled 'LEAPscape'
AMI MÉG ÉRDEKELHET