Osem užitočných aplikácií pre cestovateľov

Hoci pandémia výrazne obmedzila cestovateľské možnosti, vďaka vakcínam sú vyhliadky na nové dobrodružstvá čoraz lepšie. Významným pomocníkom na cestách sú bezplatné aplikácie.

Foto: 123rf


1. PACKPOINT

Foto: Getty Images Hungary

Najlepšia aplikácia na balenie bez stresu. Ak máte problém zmestiť všetko do kufra, PackPoint vám poskytne profesionálnu pomoc. Stačí odpovedať na niekoľko jednoduchých otázok o plánovanej ceste a aplikácia vám obratom zostaví zoznam vecí s ohľadom na predpoveď počasia a vaše záujmy. Dokonca vám poradí, či bude v okolí vášho pobytu práčovňa. Zoznam vytvorený PackPointom môžete podľa potreby skrátiť alebo rozšíriť.

2. GASBUDDY

Foto: Getty Images Hungary

Aplikácia GasBuddy je najlepším priateľom tých, ktorí cestujú autom. Jej jediným cieľom je nájsť najbližšie a najlacnejšie čerpacie stanice. Ak budete súrne potrebovať natankovať, vďaka užitočnej a praktickej aplikácii získate prehľad o všetkých benzínkach v okolí.

3. LOUNGEBUDDY

Foto: Unsplash

LoungeBuddy vám zas prináša prehľad o prémiových letiskových salónikoch po celom svete bez ohľadu na to, ktorými aerolíniami a akou triedou letíte. Po nastavení cesty – v závislosti od toho, cez ktoré letiská letíte – vám ukáže, ku ktorým lounge máte bezplatný prístup. Navyše vám poradí, ako si kúpiť vstup do ostatných salónikov.

4. LIVETREKKER

Foto: Getty Images Hungary

Ak vaše zážitky z cesty chcete detailne zdokumentovať, siahnite po aplikácii LiveTrekker. Ide o interaktívny cestovateľský denník, v ktorom máte možnosť zaznamenať vaše zážitky pomocou máp, obrázkov či videí. Tie následne môžete zdieľať s priateľmi.

5. THE WEATHER CHANNEL

Foto: 123rf

Vybrali ste si destináciu, poznáte dátum odletu, ale zabudli ste na predpoveď počasia? Vďaka aplikácii Weather Channel vás nič neprekvapí – ponúka viacdňovú predpoveď, rôzne meteorologické informácie a priebežné aktualizácie z rôznych kútov sveta.

6. SPLITTR

Foto: 123rf

Ak cestujete s priateľmi a za účty platíte – ľudovo povedané – „na striedačku", na konci dovolenky môže byť problém zistiť, kto je komu koľko dlžný. Splittr je však dokonalým pomocníkom. Aplikácia na spravovanie výdavkov zaznamená všetky príjmy a výdavky vrátane toho, kto akou sumou prispel na jednotlivé položky. Na konci dovolenky vygeneruje aj tabuľku vo formáte pdf, ktorú môžete poslať vašim spolucestujúcim.

7. ROME 2 RIO

Foto: Getty Images Hungary

Hľadáte spoľahlivý cestovný poriadok autobusov na Srí Lanke? Aplikácia Rome 2 Rio hravo vyrieši aj túto náročnú úlohu. Nech ste v najodľahlejšom kúte sveta, aplikácia na plánovanie trasy vám poradí ideálnu leteckú, pozemnú či vodnú trasu. Samozrejmosťou sú údaje o cene, vzdialenosti a odhadovanom čase cesty.

8. XE CURRENCY CONVERTER

Foto: 123rf

Všetky meny sveta v jednej aplikácii. Pre XE Currency Converter je okamžité zistenie aktuálneho kurzu rôznych devíz maličkosťou. Navyše nebudete potrebovať ani wi-fi pripojenie.

Hľadáte ešte viac užitočných aplikácií?

AMI MÉG ÉRDEKELHET