Originálna hotdogová hostina

Chladné tmavé rána, krátke dni skúpe na slnečné lúče a dlhé večery nás nútia zostať doma. Najlepším liekom na zimnú melanchóliu sú stretnutia s najbližšími. Prekvapte rodinu či priateľov špeciálnou akciou – hotdogovým hodovaním.

Foto: Shutterstock

Hotdog zvyčajne nepatrí medzi delikatesy, ktorými hostíme návštevy. Tradičné pouličné jedlo je považované najmä za rýchly a výhodný spôsob, ako si dobiť baterky. Dôkazom sú aj štatistiky spotreby hotdogov na čerpacích staniciach Slovnaft – v populárnej sieti Fresh Corner sa ich každoročne predá takmer toľko, koľko je na Slovensku obyvateľov. Konkrétne štyri a pol milióna, čo je o milión menej ako počet ľudí žijúcich na Slovensku. Kým z Fresh Corneru odídete s klasickým párkom v rožku, doma môžete servírovať párok na rožku. A umožniť tak hosťom, aby si hotdogový základ dotvorili podľa vlastnej chuti a fantázie.

Hotdogové švédske stoly

Foto: unsplash

Kreativitu môžete uplatniť už pri výbere pečiva. Okrem bielych rožkov siahnite aj po celozrnných, grahamových alebo po malých bagetkách. Každý kus prerežte pozdĺžne, aby sa do pečiva dali vkladať nielen párky, ale aj obloha. Pri výbere ingrediencií sa môžete inšpirovať pestrou paletou chutí, ktoré nájdete na čerpačkách Slovnaft. Párky sa môžu líšiť veľkosťou aj druhom mäsa, pre vegetariánov prichystajte sójovú verziu. Ponúknite ich varené či grilované. Pre najväčších hladošov môžete pripraviť grilovaný variant zabalený v slanine.

Ak vám pri výbere ďalších ingrediencií dôjde fantázia, stačí nakuknúť do hotdogovej ponuky siete Fresh Corner, kde ponúkajú hotdogy paprikové, s restovanou cibuľkou či syrové. Horúcim hitom tohtoročnej jesene je novinka s extra dávkou syra. Šťavnaté mäso sa tentoraz spája s nezameniteľnou chuťou syra Niva. Doma to urobte rovnako a pri nákupe sa poobzerajte aj po neúdenej či údenej syrovej klasike.

Tajná ingrediencia

Foto: Pexels

Na hotdogu je najlepšie, že každý má svoju tajnú ingredienciu. Aj v tomto prípade platí sto ľudí, sto chutí. A vy ich môžete mať hneď niekoľko. Každý si môže nabrať viackrát, no vždy s iným výsledkom. Do misiek nakrájajte surovú cibuľu, papriku či paradajky. Cibuľu môžete tiež skaramelizovať na panvici. Bonusom bude avokádové guacamole. Nezabudnite ani na kyslú kapustu a nakladané uhorky. Pre najväčších gurmánov pripravte šalát Coleslaw, salsu, domácu čili omáčku či plátky šampiňónov orestované na olivovom oleji. Pridať môžete aj hranolky, v Kolumbii by vám k hotdogu napríklad ponúkli aj kúsky ananásu.

Omáčky, ktoré vybalansujú chute

Foto: unsplash

Čím to je, že sa nám hotdog nikdy nezunuje? Odpoveď sa skrýva v omáčkach. Na čerpačkách Slovnaftu dobre vedia, že im nikdy nesmie dôjsť klasika – horčica a kečup. V domovskej krajine hotdogov, v USA, by nesmela chýbať ani majonéza. Tým sa však výpočet ani zďaleka nekončí. V prevádzkach Fresh Corner ponúkajú dokonca šesť druhov omáčok. Niekto to rád štipľavé, iný sladké. Pokojne siahnite po francúzskej horčici, pikantnej i cesnakovej omáčke či omáčke so zeleným korením. A vaša hotdogová hostina sa môže začať. Môžete si byť pritom istí, že bude chutiť každému: starým rodičom aj deťom, milovníkom sladkého aj pikantného, mäsožrútom i vegetariánom.

Zaujímavé chute vo Fresh Corneri

Foto: Slovnaft

Ak ste fanúšikom hotdogov, zastavte sa v obľúbenej sieti Fresh Corner na čerpacích staniciach Slovnaft. Každý, kto má rád zaujímavé kombinácie, sa určite poteší vyššie spomínanej novinke: hotdogu so syrom Niva. Chuť tohto výrazného syra sa snúbi s kvalitnou bravčovou klobáskou, čo je ideálna voľba na chladné dni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET