A görög sziget, amit a Netflix sorozata bakancslistássá tett

A sorozat óta egyre többen keresnek szállásokat itt.

A Netflix legutóbbi sikersorozata, az Egy nap egyik különleges forgatási helyszínéül Párosz szigetét választották, ahol a főszereplők, Emma és Dexter közösen nyaraltak. A debütálás óta pedig úgy tűnik, hogy egyre többen szeretnének ellátogatni a festői Görög szigetre.


A Netflix legújabb adaptációja, mely 14 epizódban mutatja be két régi „barát”, Emma Morley és Dexter Mayhew románccá alakuló kapcsolatát, rengeteg embert mozgatott meg. Az Egy nap című sorozatban a szereplők több helyszínen is megfordulnak, az egyik legromantikusabb helynek pedig Párosz szigete adott otthont.

Fotó: Shutterstock

Naousa, Párosz

Az Athéntól délkeletre található Párosz az Égei-tenger közepén fekszik és kikötők mellett repülőtérrel is rendelkezik. Az apró sziget területe csupán 200 négyzetkilométer, de fehér homokos tengerpartjai, klasszikus fehér házikói és sziklás partszakaszai gondoskodnak arról, hogy az utazók változatos programokban vehessenek részt.

A filmben feltűnik a sziget fővárosának, Parikíának éttermekkel, bárokkal körülölelt kikötője, ahonnan szűk macskaköves utcák vezetnek a település mélyére. Itt található a sziget egyik legnagyobb látványossága, a Panagia Ekatontapiliani néven ismert, negyedik században épült templom is.

A szereplők több strandra is ellátogattak; Párosz egyik legnépszerűbb partjának az északi oldalon található Santa Maria strand számít, de a szintén erre elnyúló Lageri Beach kék vizében is szívesen mártóznak meg a turisták.

Azok számára, akik kedvelik az aktív nyaralásokat, tökéletes ez a sziget, hiszen hegyvidékes tájain például lóhátra is ülhetnek a látogatók, a helyi barlangokban barlangászásra is van lehetőség, de a természetközeli élményért a Párosz Parkot, illetve a helyi pillangórezervátumot is érdemes meglátogatni.

A sziget közepén, egy domb tetején rejtőzik Lefkés fenyőfák árnyékában pihenő történelmi települése is, amit a „bizánci utcán” keresztül érhetünk el.

Aki szívesen megkóstolná a görög borokat, annak ajánlott meglátogatni az 1910-ben létesített Moraitis Borászatot, ami Naousa kikötőjétől nem messze helyezkedik el. Naousa egyébként a sorozatban is feltűnt, és ha a borozás után kicsit megéheznénk, itt számos étterem és bisztró ad lehetőséget arra, hogy mesébe illő környezetben kóstoljunk bele a görög konyha ízeibe.

Ráadásul Párosz mellett egy másik apró sziget is megtalálható. Antipároszra sokan egy hajós, motorcsónakos út keretében látogatnak el. Párosszal ellentétben ez a sziget elég csendes: az emberek főleg strandolni járnak ide, de egy barlangtúrára is be lehet fizetni, hiszen itt helyezkedik el az Antipárosz-barlang, ami tele van óriási mészkőképződményekkel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET