Podcast: Horvátország eldugott látványosságai

Dr. Kiss Róbert Richárd az új műsorunkban izgalmas horvát úti tippeket ad.

Fotó: Shutterstock

Dr. Kiss Róbert Richárd 20 éve dolgozik a turisztikai szektorban, a Drive-nak pedig most arról adott tippeket, hogy mit érdemes meglátogatni Horvátországban az ismert helyeken túl. Irány az Adria az új RoadMovie Podcastban!

Miért a legkedveltebb úti cél Horvátország?

Érdemes minden évben megnézni a friss árakat, de Horvátország még a koronavírus miatt felnyomott árak ellenére is olcsóbb, mint az olasz szakasz. És az ár még nem minden! Dalmáciában – a változatos tengerpartokon kívül – bőven akad néznivaló, kirándulási cél. A műsorban elhangzik, hova érdemes egy spliti, sibeniki, trogiri, dubrovniki nyaralás alatt egy-egy kirándulás tervezni. És persze azok sem maradnak ötlet nélkül, akik az Isztriára készülnek!

Van ideális szezon?

Például a Plitvicei tavak minden szezonban más arcát mutatja, egész évben tökéletes desztináció: télen mesébe illő, ahogy befagynak a tavak, ősszel színpompában láthatjuk, tavasszal új vízesések is kialakulnak (a 20-30 állandón kívül), nyáron pedig jó időben akár két napot is el lehet ott eltölteni. Plitvicébe sokan nem mennek el, azt gondolják csak két nagy tó a látványosság, pedig maga a park hatalmas, rengeteg apró tó és vízesés, csodás növényzet vár, Richárd tanácsa szerint a parkban felülről érdemes elindulni lefelé, a nagy tavak felé.

Dubrovnikba szeptemberben érdemes menni, hogy a várfalon belülre is bejussunk sorbanállás nélkül. Ha a strandolás a cél (hogy minél több strandot jó időben lássunk), akkor júliusban menjünk Dalmáciába vagy Isztriai-félszigetre. Zágrábban is el lehet tölteni két napot, van bőven program – erről is részletesen mesél a műsorban Richárd. Akik nem csupán a tengerparton szeretnének pihenni, hanem az aktív, sportos programokat is szeretik, azok sem fognak ötlet nélkül maradni.

Lehet delfint látni?

Igen, az is kederül, hogy hol van rá esély. A természeti csodákon kívül, arról is szó esik, hogy a török uralom mennyire másképp hatott a horvát kultúrára, mennyit profitált belőle Dalmácia, és ezt büszkén hirdeti is a régió. Titkos, érdekes, eldugott helyekből bőven akad az Adrián Horvátországon kívül is, például Albániában és Montenegróban. A beszélgetésből kiderül, miért lett trendi Montenegró, és az is, hogy Albániában hova érdemes menni.

Mielőtt az adásra kattintasz, készíts elő papírt és tollat, mert rengeteg tippet hallasz majd, megjegyezni pedig képtelenség!

Adria másképp! Dr. Kiss Róbert Richard

open.spotify.com

Adria másképp! Dr. Kiss Róbert Richard

Itt hallgathatod meg!

AMI MÉG ÉRDEKELHET