Podcasty z oblasti cyklistiky a automobilov

Niekedy v aute oceníte, keď je konečne ticho a pokoj a vy ste len so svojimi myšlienkami. Inokedy by ste ich radšej zahnali, no rádio vám ponúka viac hudby než slov. Vtedy je ideálne siahnuť po podcastoch.

Foto: Shutterstock

Podcasty existujú ešte len od roku 2004 a vtedy vznikli ako spojenie názvu iPod a slova broadcast (vysielanie). Dnes sa používajú na akékoľvek zvukové záznamy, ktoré sa dajú stiahnuť alebo prehrať na internete. Väčšina z nich má formu pravidelných relácií. A keďže čitatelia Drive magazínu sú vášniví motoristi a cyklisti, vybrali sme pre vás podcasty práve na tieto témy.

Podcasty o cyklistike

Foto: Mountain Lovers

Ak idete autom na cyklotúru alebo len varíte nedeľný obed a máte necelú hodinku času, môžete si vypočuť podcast Vykroč, kde štvornásobný majster sveta Peter Velits hovorí o svojej šesťnásobnej účasti na Tour de France, o treťom mieste na španielskej Vuelte, ale aj o jeho transformácii z cyklistu na podnikateľa. Nazriete do zákulisia fungovania rodinnej firmy a príjemne zabijete hodinku času.

Ak vás fascinuje svet profesionálnej cestnej cyklistiky, potom sledujte CykloPodcast od Cycling-Info.sk. Vďaka jeho pravidelným epizódam môžete sledovať aktuálnu súťažnú sezónu, jej zákulisie aj dianie po jej skončení.

Juro a Daša, zakladatelia portálu Mountain Lovers, inšpirujú bajkerov z celého Slovenska aj vo svojom podcaste MTB Podcast_by Mountain Lovers. Všetko zo sveta horskej cyklistiky rozoberajú s výrobcami bicyklov, trailbuildermi, pretekármi, bajkermi, ale aj cyklocestovateľmi.

Podcasty o autách

Foto: SEVA

Ak za volantom, počas športu, prechádzok či voľných chvíľ radšej počúvate o téme autá, výber podcastov je tiež veľmi pestrý. Podcast Za volantom od SME.sk rozoberá najrôznejšie aktuálne témy – od spôsobov, ako používať elektromobily po autonómne jazdenie, rady na cesty, hodnotenia áut, veľtrhov či cestnej infraštruktúry na Slovensku.

Slovenská asociácia pre elektromobilitu vydáva pravidelný podcast venovaný tejto téme s názvom Na plný prúd. Testovanie elektromobilov, klimatická zmena, porovnania s inými druhmi alternatívnych pohonov, mikromobilita, vývoj batérií... témy v tejto oblasti sa do podcastov asi nikdy neminú.

Ak chcete skôr uvoľnený pokec na tému autá, siahnite napríklad po podcaste BlaBlaCast. Michal si v ňom pozýva hostí a diskutujú na najrôznejšie uvoľnené témy – od rely po najlepšie a najhoršie autá, prečo sa športové autá vytrácajú, o fotení, jednoducho – o všetkom, o čom sa „autičkári“ radi rozprávajú a vy môžete byť tichým načúvateľom zaujímavých hostí.

A ak sa radi udržujete v dianí nových automobilov na trhu, skúste podcast 2kars on cars. Producenti sa v testovaní neberú veľmi vážne, a tak uvoľneným spôsobom v každej epizóde predstavia úplne iné auto, a váš prehľad či znalosť ponuky na trhu sa násobne zväčší už po vypočutí niekoľkých dielov.

Ak nemáte problémy s dátami, podcasty si môžete prehrávať priamo online. Je však možné si ich v aplikáciách stiahnuť do mobilu a prehrať úplne kdekoľvek. Podcasty nájdete v aplikácii Spotify alebo na slovenských stránkach, ako je Zábava v podcastoch alebo Podmaz.sk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET