Zimný program na posledný januárový víkend: Tatry Ice Master a Biatlonové Majstrovstvá v Osrblí

Zima je v plnom prúde a pokiaľ si ju neužívate plnými dúškami na lyžiarskych svahoch, možno vás osloví umenie z ľadu, či povzbudzovanie športového zápolenia najlepších.

Foto: vt.sk/Marek Hajkovsky

Len týždeň po veľkej športovej udalosti, kedy sa do Jasnej zišla svetová špička v ženskom lyžovaní, pokračuje zimný program na Slovensku naplno. Posledný januárový víkend roku 2024 otvára brány do sveta, kde ľad a sneh nie sú len symbolom zimy, ale aj umenia a športu. Dva výnimočné eventy - Tatry Ice Master 2024 na Hrebienku vo Vysokých Tatrách a Majstrovstvá Európy v biatlone v Osrblí na Horehroní, ponúkajú jedinečnú možnosť pre všetkých, ktorí chcú zažiť zimu v plnej kráse.

Tatry Ice Master 2024: Ľadové umenie na Hrebienku

Foto: vt.sk/Marek Hajkovsky

Vysoké Tatry sú už tradične domovom Tatry Ice Master, kde sa zruční sochári z rôznych kútov sveta stretávajú, aby vytvorili úchvatné ľadové sochy. Počas dvoch dní, 27. a 28. januára, bude Hrebienok svedkom transformácie 50 ton ľadu na 35 nádherných sôch. Tento rok sa nesie v duchu tém ako "Láska, porozumenie a mier" a "Svet pod vodou". Okrem obdivovania umeleckých diel môžete hlasovať za svoj obľúbený tím a vyhrať atraktívne ceny.

Foto: vt.sk/Marek Hajkovsky

Okrem hlavných aktivít, ako je vyrezávanie ľadových sôch, ponúka Tatry Ice Master bohatý sprievodný program pre celú rodinu. Od interaktívnych hier a súťaží až po umelecké predstavenia, je to ideálne miesto na strávenie zimného dňa. Navyše, sochy sú nasvietené po zotmení, čo vytvára neopakovateľnú atmosféru.

Praktické tipy pre Tatry Ice Master 2023:

Doprava: Hrebienok je dostupný lanovkou zo Starého Smokovca, čo je zážitok sám o sebe. Pre tých, ktorí prichádzajú autom, je najlepšie zaparkovať na jednom z parkovísk v Smokovci a pokračovať lanovkou. Keďže sú parkovacie plochy najmä v zime obsadené, ešte viac odporúčame zaparkovať auto už v Poprade a do Smokovca sa odviezť električkou Tatranských elektrických železníc.

Program: Nezabudnite si pozrieť fascinujúce vystúpenia ohňovej a svetelnej show Anta Agni a koncerty Kataríny Koščovej a Pavla Hammela. Program je plný súťaží, hier a umeleckých predstavení.

Majstrovstvá Európy v Biatlone v Osrblí

Foto: biathlonosrblie.sk

Osrblie, známe svojím Národným biatlonovým centrom, sa stáva dejiskom Majstrovstiev Európy v biatlone od 24. do 28. januára 2024. Svetové hviezdy biatlonu, vrátane vracajúcej sa Anastasie Kuzminovej zo Slovenska, súťažia v disciplínach ako šprint, vytrvalostné preteky a štafety. Tento šampionát predstavuje jedinečnú šancu vidieť elitných športovcov v akcii.

Majstrovstvá Európy v biatlone sú nielen o športových výkonoch, ale aj o spoznávaní kultúry a tradícií rôznych krajín. Pre fanúšikov biatlonu je to vynikajúca príležitosť vidieť súťažiť najlepších z najlepších a zároveň sa dozvedieť viac o tomto dynamickom športe. A pre tých, ktorí tento šport nepoznajú, je to výborná príležitosť pochopiť, prečo je tento divácky napínavý šport vo svete tak populárny.

Praktické tipy na ME2024 v biatlone, Osrblie

Foto: biathlonosrblie.sk

Doprava: V Osrblí je k dispozícii bezplatné parkovanie na parkoviskách P1, P2 a P3 s kyvadlovou dopravou do areálu.

Program: Sledujte napínavé súťaže a fandite slovenským reprezentantom. Okrem súťaží nezabudnite navštíviť aj doprovodné akcie v rámci šampionátu.


Foto: Biathlon.sk

Posledný januárový víkend 2024 na Slovensku ponúka dve nádherné udalosti jednu vo Vysokých Tatrách a druhú na Horehroní. Obe sú ideálne pre milovníkov zimy, umenia a športu. Či už sa rozhodnete pre Tatry Ice Master alebo majstrovstvá v biatlone, alebo dokonca oboje, určite zažijete nezabudnuteľné chvíle, kým u nás ešte stále vládne zima.

Nezabudnite sa teplo obliecť, zastaviť sa vo Fresh Corneroch na čerpacích staniciach Slovnaft na dobrú kávu či hot dog do ruky, vziať si dobrú náladu a vychutnať si zimnú rozprávku a dobrý program doma na Slovensku!

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET