POLARIS XPEDITION – nový partner na turistiku

Takzvané side by side alebo UTV vozidlá sú vlastne quady riadené volantom. Jeden z najvýznamnejších výrobcov štvorkoliek na svete, americká firma Polaris, posunula ich možnosti o krok ďalej: dobrodružným vozidlom Xpedition stiera hranicu medzi UTV a SUV.

Foto: Polaris

Terénne dvoj- alebo štvordverové auto v štýle side by side je všestranným partnerom na turistiku. Ponúka väčšiu úžitkovú plochu a viacero praktických doplnkov pre milovníkov prírody. Xpedition s uzavretou, vyhrievateľnou kabínou má však ďalšie pomocné funkcie, vďaka ktorým sa hodí aj na dlhšie cesty.

Skladaný z panelov

Foto: Polaris

Podobne ako iné modely Polarisu sa skladá z panelov. V praxi to znamená, že v prípade potreby sa dá odmontovať čelné sklo, bočné sklá či strecha vozidla. O pohon sa stará 1,0-litrový benzínový motor s výkonom 114 koní, v teréne zas výborne poslúžia odpružené predné (356 mm) a zadné (381 mm) dráhy.

Príslušenstvo bez hraníc

www.youtube.com

2024 Polaris XPEDITION | Trail Accessory Collection | Polaris Off Road Vehicles

Podobne ako pri klasických tereniakoch, aj k modelu Xpedition je v ponuke obrovské množstvo príslušenstva. Môžete ho dokupovať po kusoch alebo v špeciálnych balíkoch. Napríklad kempingová súprava Overland obsahuje aj strešné svetlá, strešný stan, terénne pneumatiky a plnohodnotné náhradné koleso. Na svoje si prídu tiež tí, ktorí chcú vozidlo používať ako úžitkové, vyraziť s ním na poľovačku či prepravovať na ňom kajaky. Prvé modely Polaris Xpedition sa objavia na trhu na jeseň, kompletná ponuka by mala byť dostupná koncom roka.

AMI MÉG ÉRDEKELHET