Az új Panamera 2024: sportos luxus digitális kivitelben

Készüljünk fel 2024-re a Porsche Panamerával, amely a luxus, a modern technológiák és a teljesítmény kombinációját hozta el.

Fotó: Porsche AG

Az eleganciája mellett a teljesítményére sem lehet panasz, nem beszélve a modern beltérről és a rengeteg technológiai újításról.

Modern beltér a Taycan és a Cayenne stílusában

Az új Panamera beltere mintha nem ebből a világból való lenne. A Taycanból és a Cayenne-ből átvett dizájnelemek jóval kevesebb hagyományos nyomógombbal, ellenben sokkal több kijelzővel párosulnak. A legtöbb funkció néhány érintéssel elérhető a kezünk ügyében levő displayeken. Mindez egy fantasztikus kinézetű, négy utas számára is kényelmes beltérben.

Kijelzők, ahová csak nézünk

Fotó: Porsche AG

A Panamera 12,6 hüvelykes digitális műszerfallal büszkélkedhet, amely kapcsolódik a középen elhelyezett érintőkijelzőhöz és a szomszédos utas előtt levő displayhez. Ez a csúcstechnológia lehetővé teszi szinte az autó teljes körű vezérlését, a légkonditól a világításon át egészen az ülésfűtésig.

Ez is érdekelhet: Családi szupersportautó: Koenigsegg Gemera

Az e-hibrid technológia teljesítménye

Fotó: Porsche AG

Az új Panamera nagy teljesítményű E-Hybrid motorokat kapott, beleértve a Turbo E-Hybrid modell V8-asát is. A 680 lóerős rendszerteljesítmény és a sebváltóba integrált elektromos motor komoly súlycsökkentést tett lehetővé, és nőtt a kocsi hatékonysága is. Akik a klasszikus nyers erőre és dinamizmusra esküsznek, dörzsölhetik a tenyerüket a 2,9 literes, V6-os motor láttán.

Dinamikus vezetés és kényelem

Fotó: Porsche AG

Az új Panamerát az innovatív Porsche Active Ride alvázzal látták el, amely a kanyarokban is biztosítja az autó stabilitását, és remekül vezethetővé teszi azt. A PASM-rendszernek köszönhetően könnyedén lehet váltani a sportos és a kényelmesebb beállítások között, miközben a kocsi mindig pontosan ott és úgy halad, ahol és ahogyan azt szeretnénk.

Luxus – bőr nélkül


A környezettudatosság jegyében a Porsche a belterekből száműzte a bőrt, helyette a Porsche Race-Tex nevű anyagot kombinálja a „Pepita” mintával. Természetesen a konzervatívabb ügyfelek számára továbbra is elérhető opciók a bőrrel kiegészített megoldások.

Mikortól és milyen árban kerül a piacra?

Az új Panamera 2024 már most előrendelhető, miközben tavasszal kerül majd a piacra. Az alapmodell ára 107 800 eurónál kezdődik, a Panamera Turbo E-Hybridé 192 500 eurónál.

Ez az árszint jelzi, hogy a Porsche Panamera 2024 több, mint autó – egyfajta életstílus, a teljesítmény és a technológiák ötvözete. Az innovációknak és a modern élethez való alkalmazkodásának köszönhetően a Panamera mindenkit rabul ejt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET