Porschéval kempingbe?!

Mindig is erre vágytunk: teraszos, dizájnos, ultramodern lakókocsi egyelőre koncepcióautóként.

Fotó: Airstream
Az Airstream a Porsche dizájn-leányvállalata, a Studio F. A. Porsche segítségével olyan, az amerikai gyártó jellegzetes dizájnelemeit megőrző lakókocsi-tanulmányt alkotott, amely a túrázók új generációjának igényeit is figyelembe veszi. Mint például, hogy Porschéval kempingezhessenek, mert eddig egy borzasztóan széles réteg maradt e nélkül a lehetőség nélkül.

A koncepció legizgalmasabb újítása az adaptív felfüggesztés, ennek köszönhetően a legendás amerikai márka 90 éves történetében az ultrakönnyű Airstream Studio F. A. Porsche az első olyan lakókocsi, amely akár a garázsba is befér. Mindez abszolút összhangban van a piac átalakuló ügyfélkörének igényeivel, a biztonságos otthoni tárolás lehetősége ugyanis számos potenciális tulajdonos számára fontos szempontnak számít. Az adaptív felfüggesztés országúton és terepen is jó szolgálatot tesz, hiszen az előbbin csökkenti a légellenállást, az utóbbin pedig segít a manőverezésben.

www.youtube.com

Airstream Studio F. A. Porsche Concept Travel Trailer

Átalakíthatósággal a tökéletes méretért

A felnyitható szénszálas campertető ugyancsak újdonságot jelent az Airstream történetében: álló helyzetben további 30 centimétert ad hozzá a belső magassághoz. A légellenállást úgy sikerült csökkenteniük, hogy a külső egységeket (a klímaberendezést, a pótkereket, a különböző tartályokat és a lítiumion-akkumulátort) a padlórészben és a belső térben helyezték el.

A hátsó ajtót két, felfelé, illetve lefelé nyíló részre osztották a tervezők, ami nemcsak a bejutást és a bepakolást könnyíti meg, hanem egy terasz kialakítására is szolgál. A hátsó ülőrész gyorsan átalakítható étkezőből munkaterületté vagy alvóhellyé. A koncepció sorozatgyártásba kerülése kérdéses, egyes elemei azonban bizonyára visszaköszönnek majd a jövőben érkező modellekben.

Fotó: Airstream

AMI MÉG ÉRDEKELHET