Najlepšie rozvíjajúcu sa destinácia v Európe: Braga

Zmena na vrchole po piatich rokoch.

Braga

Ocenenie World Travel Awards, ktoré bolo založené v roku 1993, je jedným z najuznávanejších ocenení v odvetví cestovného ruchu.

Ceny, ktoré sa každoročne udeľujú v Európe, oceňujú najlepších vo viacerých kategóriách, ale najväčší záujem vždy vzbudí najlepšia rozvíjajúca sa destinácia kontinentu.

www.youtube.com

Video promocional de Braga, Cidade Autêntica

Zaujímavosťou je, že mesto Batumi v Gruzínsku získalo toto ocenenie v každom z posledných piatich rokov.

Tentoraz však porota zmenila garde a podľa Time Out bolo tento rok za víťaza zvolené mesto Braga v Portugalsku.

Braga sa nachádza v severozápadnom cípe krajiny na Pyrenejskom polostrove, neďaleko pobrežia Atlantického oceánu. Niektorí toto mesto nazývajú portugalským Rímom, a to najmä vďaka množstvu cirkevných pamiatok. Z kostolov stoja za zmienku Santuário do Sameiro, Santuário do Bom Jesus do Monte a mestská katedrála, ktorá je zároveň najstaršou katedrálou v krajine.

Foto: Unsplash

Ak si však myslíte, že Braga je pokojné, takmer nudné miesto, mýlite sa.

Braga, kde študuje takmer 20 000 študentov na Universidade do Minho, je klasické univerzitné mesto plné života mladých ľudí. V tieni Lisabonu a Porta sa mu doteraz dostávalo menej pozornosti, čo sa však môže čoskoro zmeniť.

V ankete Braga predbehla okrem iného Materu v južnom Taliansku, Tartu v Estónsku, Bad Ischl v Rakúsku a Ljubjanu, hlavné mesto Slovinska. Celý zoznam nájdete tu.

Toto nebolo jediné ocenenie, ktoré Portugalsko získalo: Madeira si odniesla cenu za najatraktívnejší ostrov a Azory boli tento rok zvolené za hlavné mesto dobrodružného cestovného ruchu.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET