Elszomorító lista elejére került Pozsony – tényleg ilyen lenne?

Az izgalmak messze elkerülik a szlovák fővárost – legalábbis a lista szerint.

pozsonyi kilátás este
Fotó: Unsplash

Számos lista készül évről-évre, amelyek egy-egy szempont szerint rangsorolják a világ népszerű úti céljait. Nemrég a világ legunalmasabb városairól készült egy ilyen összeállítás, ahol Pozsony a dobogó legalsóbb fokán végzett. De mi lehet a gond? Mutatjuk az indoklást és magát a listát!

Pozsony, Szlovákia fővárosa történelmi óvárosával ugyan szemet gyönyörködtető, de kisvárosi hangulata miatt az egyik kevésbé élénk európai főváros hírében áll, olvasható a rangsort közzétevő The World Bucket List weboldalán.

Fotó: Shutterstock

A lista készítői szerint a grandiózus látnivalók hiánya és a nyugodtabb tempó miatt Pozsony egy olyan város, amely nem feltétlenül elégíti ki az izgalom után vágyakozó turisták igényeit.

Azért van mit itt nézni! 4 kihagyhatatlan hely, ha Pozsonyban jársz

A lista további tagjai

Ferde tornyának hírneve ellenére Pisa végzett a negyedik helyen. A spectator.sk cikke kiemeli, hogy az első tízben még olyan városok szerepelnek, mint a finn Helsinki, az angliai Birmingham, a chilei Santiago és a kanadai Ottawa.

Ami a fővárosokat illet, a legegyhangúbbak közé tartozik Brüsszel. Továbbá itt találkozhatunk még Bukarest, Románia fővárosa és Canberra, Ausztrália fővárosa nevével is.

Ez is érdekelhet: Kiderült, melyek Európa legélhetőbb városai jelenleg

Fotó: Shutterstock

Lubbock, USA

Ha pedig a szubjektív lista szerint a szlovák fővárosnál is unalmasabb helyszínekre vágynánk, a floridai St. Petersburgba és a texasi Lubbockba kell ellátogatnunk.

Utóbbiról például úgy emlékszik meg a rangsor mint „a hatalmas síkságokkal teli rutin városa".

Ha a legizgalmasabb úti célokra vagyunk kíváncsiak, Tokió, New York és Párizs rejti a legtöbb adrenalint magában. Köszönhető mindez elsősorban változatos kultúrájuknak és tengernyi látnivalójuknak.

AMI MÉG ÉRDEKELHET