Práčka so sebou na každý výlet

Či už cestujete po horách, kempujete, alebo máte len malý byt – táto jednoduchá ručná práčka nezaberie žiadne miesto a pomôže vám vyprať si oblečenie kdekoľvek.

Foto: Scrubba

Návraty zo stanovania, výletu s karavanom, či viacdňového pobytu na horách – to je aj kopa špinavej bielizne a prania. Ak vám záleží na minimálnom množstve zbalených vecí so sebou, či vždy voňavom a čistom oblečení, je tu jednoduché riešenie.

Scrubba – práčka so sebou

www.youtube.com

Introducing the new Scrubba Wash Bag MINI for ultralight travel

Prací vak, ktorý si cez Amazon môžete kúpiť aj vy, sa predáva pod názvom Scrubba. Jeho princíp je jednoduchý: do vaku pridáte vodu, tekutý prací prostriedok, utesníte ho, vypustíte vzduch – a masírujete. Práve masáži podobnými pohybmi simulujete na vrecku pohyby práčky. Po vypustení špinavej vody ho opäť naplníte vodou. Tentoraz bez vypustenia vzduchu premyjete vyprané oblečenie – a po vyžmýkaní ho môžete vyvesiť na sušenie. Spolu s ním vysušíte aj naruby obrátený prací vak, ktorý následne zbalíte na ďalšie použitie.

Šetrenie miestom na druhú

Foto: @thewildyolo

S viac než 200 000 predanými exemplármi sa tento jednoduchý produkt osvedčil medzi cestovateľmi, turistami, kempistami, aj dovolenkármi. Asi najmenšia práčka na svete nepotrebuje elektrinu a nezaberie veľa miesta, ani váhy. S rozmermi 16 x 6 x 6 cm a váhou len 142 gramov ju ocenia všetci tí, ktorí musia každý gram nosiť vlastnými silami. Ďalšie miesto ušetríte vďaka menšiemu množstvu zbaleného oblečenia.

Praktické maličkosti

Foto: Scrubba

Malé detaily niekedy dokážu veľké rozdiely. Scrubba má priehľadné okno cez ktoré vidíte, či je aktuálne prané oblečenie už čisté. Na druhej strane má zas priľnavý povrch, aby sa pri masírovaní vak nehýbal po povrchu. Pochopiteľne je nutné vybrať si povrch bez ostrých výčnelkov, ktoré by mohli vak prepichnúť. Na jeden prací cyklus sa do vaku zmestia 2 tričká, 2 páry ponožiek a 2 kusy spodnej bielizne.

Cestovateľská sada

Foto: Scrubba

V predaji je aj celá cestovateľská sada pre zavesenie oblečenia. Okrem tašky, šnúry na sušenie samotného pracieho vaku, obsahuje aj uterák z mikrovlákien a nafukovacie vešiaky. Pokiaľ chcete byť k prírode ešte šetrnejší, použite jeden z ekologických pracích prostriedkov. Pri praní vo voľnej prírode totiž málokedy nájdete kanalizáciu, z ktorej smeruje voda na prečistenie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET