Práca v Antarktíde s platom cez 2300 eur

Na maximálne 5 mesiacov.

Foto: Unsplash

Ak uvažujete o zmene zamestnania a chceli by ste žiť niekde ďaleko od zhonu, Antarktída by mohla stáť za zváženie: britská charitatívna organizácia Antarctic Heritage Trust hľadá nových pracovníkov na tri pozície na roky 2024/25.

Málokedy sa stretnete s takou pracovnou príležitosťou, akú ponúka spoločnosť so sídlom v Port Lockroy v Antarktíde. Ľadové miesto na južnom cípe zemegule teraz hľadá vedúceho tímu, vedúceho skladu a asistentov. Toto miesto, pôvodne tajná základňa z druhej svetovej vojny, oslávilo tento rok svoje 80. narodeniny a napriek svojej odľahlej polohe ho ročne navštívi približne 16 000 návštevníkov.

Medzi povinnosti kandidátov patrí vítanie cestujúcich na prichádzajúcich zaoceánskych lodiach, vedenie obchodov, získavanie finančných prostriedkov, dohľad nad budovami, monitorovanie divokej prírody a ďalšie.

Manažér základne má podľa opisu riadiť tím 4 - 5 ľudí po dobu najmenej 5 mesiacov. Medzi úlohy patrí riadenie ľudí, práca s turistami, kontakt s investormi a rôzne práce na projektoch v exteriéri.

Termín na podávanie žiadostí bol 18. marec 2024 s platom takmer 2326 eur.

Pozícia vedúceho predajne je tiež maximálne na päť mesiacov (od novembra do marca). Vedúci musí byť manažér predajne, musí mať skúsenosti s vizuálnym merchandisingom a nevýhodou nie sú ani skúsenosti s prípravou výkazov a vedením účtovníctva.

Aj tu bola uzávierka prihlášok 18. marca s platom asi 2000 EUR.

Na pozíciu asistenta sa mohli hlásiť ľudia so skúsenosťami v oblasti cestovného ruchu, fundraisingu, práce v múzeu, napríklad so správou historických pamiatok a artefaktov, a so skúsenosťami s prácou s voľne žijúcimi zvieratami.

Ponuka na pozíciu asistenta je 1375 GBP mesačne, čo je približne 1611 EUR.

Ide o jedinečnú príležitosť žiť v krajine, ktorá je pre väčšinu ľudí úplne nezvyčajná, mieste zázrakov a objavov pre celé generácie

− v článku časopisu Time Out je citovanáCamilla Nichol, výkonná riaditeľka organizácie UK Antarctic Heritage Trust. Ak by ste do takéhoto dobrodružstva išli, určite začnite organizáciu sledovať, ktovie, ako dlho tam vybraní kandidáti vydržia zostať!

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.


AMI MÉG ÉRDEKELHET