Šesť praktických darčekov, ktoré ocenia na cestách muži aj ženy

Vianoce sú za rohom. Aspoň pre tých, ktorí chcú stihnúť nakúpiť veci cez internet tak, aby prišli pod stromček včas. Pokiaľ nie ste rozhodnutí, no viete, že váš darček by mal súvisieť s cestovaním alebo potešiť cestovateľa, máme niekoľko tipov preňho aj pre ňu.

Foto: Osprey Europe


Preňho: Najskladnejší cestovný vak

Foto: Wandf

Každý cestovateľ sa musí na svoje dobrodružstvá zbaliť. Chlapi sú v tomto praktickí a hľadajú niečo, čo je ľahké, no objemné, z kvalitných materiálov, ktoré sú vodoodolné. Cestovná taška Wandf má objem až 40 litrov a hodí sa behom bežných dní nielen do posilňovne, ale využijete ju aj na cestách. Zosilnené šitie, pevné zipsy, odolnosť voči vode a to všetko vážiace len 300 gramov. S rozmermi 47 x 23 x 35 cm je to aj praktická príručná batožina do lietadla.

Preňho: Superadaptér

Foto: iBlock Cube®

Ak ste už čo-to po svete precestovali, tak viete, že s elektrickými zástrčkami to vôbec nie je jednoduché. Líšia sa od Veľkej Británie po Južnú Afriku, Taliansko a Indiu. Zlé nabíjanie môže vyradiť z prevádzky toľko potrebný počítač, mobil či foťák. Riešením môže byť iBlock Cube®. Táto škatuľka umožní mať jeden prispôsobiteľný adaptér. Na potrebnú koncovku môžete napojiť dva až štyri prístroje cez USB kábel. Má zabudovanú ochranu proti preťaženiu siete, prehriatiu, ako aj zničeniu čipov. To môže byť praktické najmä v krajinách, kde nie je stabilné napätie v elektrickej sieti.

Pre ňu: Ekologický odličovací uteráčik

Foto: Dedraonline.sk

Každá žena sa chce páčiť aj na cestách a odličovanie je každovečernou rutinou, ktorá je po nanesení mejkapu nutná. Ak chcete potešiť maličkosťou praktickú a ekologicky zmýšľajúcu ženu, kúpte jej malý uterák, ktorý poslúži ako pohodlný odličovač. S použitím teplej vody odstráni mejkap aj vodoodolný rúž. Stačí ho následne ručne preprať a po skončení výletov doma vyprať v práčke na 30º. Okrem jemného mikrovlákna má uterák aj pútko na zavesenie. V batožine prakticky nezaberie miesto a pomôže na cestách, nech už budú akokoľvek dobrodružné.

Pre ňu: Cestovný kufrík na bižutériu

Foto: Vlando

Ďalší problém, ktorý pochopia len ženy na cestách, je bižutéria. Hľadaniu stratených náušníc, prsteňov, náramkov či náhrdelníkov po peňaženkách či vreckách však môžete definitívne odzvoniť s praktickým cestovným kufríkom na bižutériu Vlando. S rozmermi 10,5 x 10,5 x 5,5 cm a koženým povrchom odolá cestovateľským výzvam, prenášaniu, no uchová malé cennosti v bezpečí a bez rizika ich straty. Rozdelený je na štyri časti a má zabudovaný držiak na prstene aj elastickú priehradku na sponky.

Pre oboch: Ultraľahké toaletné puzdro alebo ručná váha na batožinu

Foto: Osprey Europe

Niekoľko praktických vychytávok sme našli aj pre cestovateľské páry. Ultraľahké toaletné puzdro s váhou 130 gramov je možné po rozbalení zavesiť v kúpeľni na cestách. Sieťové vrecká vytvoria priehradky a jeho súčasťou je aj malé odnímateľné zrkadlo. Vďaka tejto prenosnej poličke s rozmermi 38 x 24 x 7 cm dáte zbohom nekonečnému prehrabávaniu sa v kozmetických kufríkoch a taškách.

Pri cestách lietadlom je pred odletom vždy ťažké odhadnúť správnu váhu batožiny. Dodatočné poplatky pri prekročení jej maximálnej povolenej hmotnosti sa dokážu vyšplhať do závratných výšok. Digitálna závesná váha na batožinu je praktickým pomocníkom. Nezaberie prakticky žiadne miesto a vďaka nej máte istotu, že nebudete v letiskovej hale prebaľovať kufor či platiť zbytočné poplatky navyše.

AMI MÉG ÉRDEKELHET