AirAsia mení hru: Začneme do juhovýchodnej Ázie lietať lacnejšie a priamo z Bratislavy?

Pravdou je, že pre nízkonákladovú spoločnosť je Bratislava atraktívnejším letiskom, než tie okolité.

Foto: AirAsia

V dobe, keď sa čoraz viac Slovákov otvára novým dobrodružstvám, prichádza AirAsia s víziou, ktorá by mohla zmeniť spôsob, akým Slováci cestujú do juhovýchodnej Ázie. S ambíciou stať sa prvou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou na svete, AirAsia rozširuje svoje krídla a sľubuje priniesť nielen viac spojení, ale aj výrazne dostupnejšie lety pre cestovateľov zo Slovenska.

Historický míľnik

Foto: AirAsia

AirAsia s domovom v Malajzii vznikla v roku 2001 s flotilou len dvoch lietadiel. Rýchlo sa stala synonymom pre inovatívne a cenovo dostupné cestovanie v Ázii. Dnes jej flotila zahŕňa najnovšie prírastky ako Airbus A321neo a spoločnosť sa plánuje pozrieť za hranice Ázie, s plánmi na rozšírenie do Európy a dokonca aj Severnej Ameriky.

Nové spojenie pre Slovákov

Medzi najvzrušujúcejšie plány patrí možné priame spojenie z Bratislavy do juhovýchodnej Ázie. Toto spojenie by nielenže uľahčilo prístup k exotickým destináciám, ale znamenalo by aj výrazné zníženie cien leteniek pre Slovákov, čím by sa juhovýchodná Ázia stala ešte lákavejšou destináciou. A prečo práve Bratislava? Keďže ide o nízkonákladovú spoločnosť, letiskové poplatky zohrávajú v ich cenotvorbe významnú položku. A tie sú na našom najväčšom letisku výhodnejšie, než povedzme v blízkej Viedni, alebo Budapešti.

Výhody pre cestujúcich

Prínosom nových spojení by nebola len cenová dostupnosť. Cestujúci by mohli očakávať zvýšený komfort, flexibilitu pri plánovaní ciest a prístup k širokej sieti destinácií cez AirAsia. Toto by obzvlášť ocenili milovníci dobrodružstva a kultúrneho objavovania, pre ktorých juhovýchodná Ázia často predstavuje vrcholný cieľ.

Akými lietadlami a do akých destinácií plánujú lietať

Foto: AirAsia

S plánmi na rozšírenie flotily a zavádzanie nových, úspornejších a dlhšie letiacich modelov lietadiel, AirAsia jasne signalizuje svoju odhodlanosť prekročiť očakávania a posunúť hranice nízkonákladového cestovania. Slovenskí cestovatelia by tak mohli v blízkej budúcnosti objavovať kúzla juhovýchodnej Ázie s ešte väčšou ľahkosťou. Spoločnosť plánuje na dlhé lety nasadiť širokotrupé lietadlá A330 s plánom ich rozšírenia o novú generáciu A330neo.

Okrem Bratislavy sa medzi európskymi destináciami, kam by AirAsia chcela lietať dostali aj Londýn, Paríž, Amsterdam, Barcelona a Kodaň. Z mimoeurópskych destinácií spomínajú Káhiru, Nairobi, či Kapské mesto. Plány sú aj na nízkonákladové lety do Severnej Ameriky – konkrétne New York, Miami a Toronto cez Európu a San Francisco, Los Angeles, či Vancouver cez Japonsko.

Zostáva len dúfať, že sa tejto malajskej firme podarí svoje plány uskutočniť – urobili by tým pre nás cestovanie do juhovýchodnej Ázie neporovnateľne atraktívnejším.

Foto: Malaysia Airports

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET