Tri prírodné a drevené detské ihriská Slovenska

Jarné počasie láka vyjsť do prírody aj rodičov s deťmi. Po dlhých zimných dňoch zapadá slnko neskôr a tak je čas vyraziť do lesa a do prírody. Ak pre vás nie sú umelé ihriská to pravé orechové, skúste prírodné ihriská. Nájdete ich na rôznych miestach Slovenska a vždy ponúkajú zábavu, šport, oddych v spojení s prírodným dreveným materiálom.

Foto: Kráľovstvo lesa Bachledka


Prírodné Šantisko, Kamzík, Bratislava

Foto: Bratislavský samosprávny kraj

Obľúbená rekreačná oblasť Bratislavčanov, Kamzík, je aj miestom, kde svoju radosť nájdu aj deti. Z kmeňov miestnych dubov tu vyrástlo prírodné ihrisko Šantisko. Vyšantiť sa tu môžu deti na drevenej pyramíde, lanovej pavučine, lezeckej stene z dubových kmeňov, rôznych lavičkách a pňoch.

Detské ihrisko Vtáčik, Vrbické pleso, Liptov

Foto: Visit Liptov

Hlboko v Demänovskej doline nájdete ihrisko, na ktoré keď sa pozriete z diaľky, zistíte, že má podobizeň vtáka. Z dielne akademického sochára Jozefa Kliského tu vzniklo eco-friendly ihrisko z agátového dreva. Zabudnite na prefabrikované zostavy – toto ihrisko je bezpečné, zábavné a originálne. Deti si na ňom precvičia aj svoju fyzičku a kľudne sa k nim môžu pridať aj dospelí. Ihrisko nájdete počas peknej prechádzky okolo tohto plesa v Jasnej, kde je množstvo lavičiek, či možnosť nakŕmiť tunajšie kačky.

Kráľovstvo lesa, Bachledova dolina

Foto: Kráľovstvo lesa Bachledka

Vedľa Chodníku korunami stromov v Bachledovej doline pri Ždiari, zaujme deti Kráľovstvo lesa Bachledka. Toto detské prírodné ihrisko má rozlohu 5 000 m2 a skladá sa z 25 rôznych zábavných prvkov. Deti tu otestujú svoju vytrvalosť, silu a myslenie na lanovej zostave, vybijú energiu na megatrampolíne, či spustia sa na štvorlanovke. To všetko v prírodnom drevenom štýle. Okrem zábavných a športových prvkov sa tu nachádzajú aj tie vzdelávacie. Deti sa naučia niečo o stopách zvierat, rozlišovať stromy, rozoznávať typy vtáčích hniezd, zapletú bystré lano, či zahrajú na dendrofón - hudobný nástroj využívajúci zvukové vlastnosti agátového dreva.

AMI MÉG ÉRDEKELHET