Rakj rendet az autóban!

Van remény a káosz felszámolására a szuper tárolókkal.

Fotó: gruppi.hu

Előbb vagy utóbb minden autó egyfajta mozgó raktár lesz. Az esernyőktől kezdve a jégkaparón, zsebkendőkön, labdákon, tisztítószereken át egészen a játékokig, kulcsokig, rágógumiig vagy szemüvegekig tényleg minden hányódik bennük. Mindig van azonban lehetőségünk arra, hogy egy kicsit rendezettebben nézzen ki az autónk belseje.

Biztosan emlékszünk még az érzésre, amikor először ültünk be vadonatúj, tisztaságtól illatozó autónkba. A járművünkről alkotott benyomást azonban nemcsak a tisztaság befolyásolja, hanem mindazok a tárgyak is, amiket hordozunk benne. Nyilván nagyon jó, ha egy csomó dolog kéznél van. De ha az autóban gyakran már képtelenek vagyunk megtalálni a cuccokat, vagy a csomagtartóban már egy rakat holmi halmozódott fel, jól jöhet néhány hasznos tanács az autós rendezőkkel és tárolókkal kapcsolatban.

​Tároló az ülésre

A gyerekesek jól tudják, hogy rendben tartani az autót lehetetlen küldetés. Egyrészt szeretnénk, ha a gyerekeink nem unatkoznának, és az utazás nem lenne szenvedés számunkra, de az is jó lenne, ha hátranézve nem kellene megőszülnünk a látványtól... Ezt elkerülendő remek megoldás lehet az ülés hátára akasztható rendező. A sok zsebbe és rekeszbe beférnek a játékok, telefonok, színes ceruzák és könyvek is – egyszóval minden, ami út közben lekötheti a gyerkőcöket. A rendezőt az első ülésre kell erősíteni, és az ülés hátán lóg, a gyereknek így minden a keze ügyében van, vezetés közben nem zavar minket, és fontosabbnak, felelősségteljesebbnek érezheti magát, hiszen megvan a saját „szekrénykéje“. Időről időre természetesen töröljük át a rekeszeket fertőtlenítő kendővel, mert a gyerekek oda is képesek morzsázni, ahová elvileg nem is volna lehetséges.

Fotó: Aldi

​Tároló a csomagtartóba

A rendtartás szempontjából a legneuralgikusabb pont egyértelműen a csomagtartó. Ha a pótkerék mellett már nincs hely, akkor minden bizonnyal a csomagtartóban lesz egy elsősegélydoboz, esernyők, különféle tisztítószerek, indítókábelek, tűzoltókészülék stb. Ha aktív életet élünk, akkor hozzávehetjük a labdákat, sportfelszereléseket, törülközőket, és nem hiányozhat a téli felszerelés sem, mint a pokróc vagy a hóseprű. Az interneten azonban szerencsére már sok praktikus rendezőt, tárolót találunk. Ezek amolyan kis ládák, amelyek ügyesen beférnek a csomagtartóba, ráadásul tisztításkor minden könnyen kivehető egyszerre. Ha nem szeretnénk, hogy a tárgyak csak úgy heverjenek a csomagtartóban, a hátsó üléssorra is beszerezhetünk rendezőket, ezeknek a hálós zsebeibe is rengeteg dolog elfér. Ha nincs sok holmink, de zavaró, ahogy vezetés közben egyik oldalról a másikra csúszkálnak, próbáljuk ki a tépőzáras szalagokat, amelyek a helyükön tartják a repkedő tárgyakat.

​Akasztók és tartók

A legnagyobb gond megoldásához néha elég egy apróság. Az első ülések fejtámláinak fémrúdjaira akasztókat vagy tartókat erősíthetünk. Az akasztókra felakaszthatjuk a retikült vagy akár a bevásárlótáskát is, nehogy szétszóródjanak a benne lévő dolgok. A tartókba pedig a hátsó ülésen ülő gyerekeink berakhatják a mobilt vagy a tabletet, hogy ne lehajtott fejjel kelljen nézniük a képernyőt. Olyan tartók is léteznek, amelyekkel a két első ülés fejtámlája közé erősíthető a tablet, ami véget vet a vitáknak, hogy ki tartsa a kütyüt videónézés közben, ráadásul közben még tölthetjük is az eszközt.

​Ügyes trükkök

Minden sofőrrel megtörtént már, hogy valami kicsúszott a kezéből és pontosan abba a kis résbe esett az ülés és a középső elválasztó közé. Hogy mi minden tűnt már el ott, amit aztán sose sikerült kiszedni, arról sokszor a porszívó gyanús zörgése is tanúskodik takarítás közben. Itt is jól jön egy ügyes kiegészítő, amivel kitölthető az a kis tér, ahová olyan szívesen esnek be a dolgok. Az ülések közötti többfunkciós rendezőbe rakhatunk parkolókártyákat, szemüveget, rágógumit, telefont, aprópénzt és bármi más apróságot, amire szükség lehet a mindennapokban.

Végezetül néhány szó a szemétről. Ha már lassan leszakad az autó ajtaja a benne tárolt rengeteg szeméttől, próbáljuk ki a hátsó ülésre akasztható rekeszes szemetest. Ebbe egyszerűen egy műanyagzsákot helyezünk, így könnyű lesz kivinni a szemetet. A szemetes oldalán lévő rekeszekbe pedig olyan apróságokat rakhatunk, amelyek egyébként az ajtó rekeszében vagy az üléseken könnyen elkallódhatnának.

AMI MÉG ÉRDEKELHET