Raňajky so žirafami priamo v Afrike

Veľa objaviteľov dnes cestuje do rôznych krajín za úplne iným cieľom než je architektúra, príroda, či krásne pláže. Sú to aj zvieratá, najmä stretnutie s nimi v ich prirodzenom prostredí.

Foto: Facebook Giraffe Manor

Na svete je niekoľko pútavých miest, ktoré si môžete pridať na svoj zoznam snov. Ostrov Big Major Cay na Bahamách a jeho prasiatka, karibská pláž na súkromnom ostrove na Arube s ružovými plameniakmi, poníky na pobreží Atlantického oceánu na ostrove Assateague, mexický záliv a jeho prímorské mesto Akumal, kde môžete kŕmiť korytnačky, chránená pláž Boulders Beach pri Kapskom meste, ktorá je domovom celej kolónie afrických tučniakov. A v africkej Keni je aj jedna z najznámejších destinácií sledovania divokých zvierat na známej safari.

Toto je Afrika

Foto: Getty Images Hungary

Národný park Nairobi, založený v roku 1946, je len 7 km južne od hlavného mesta, oddelený elektrickým plotom.

Kto už bol v Afrike, pozná snáď najznámejšiu frázu. Je to vysvetlenie pre mnoho nevysvetliteľného. Pre drvivú väčšinu turistov prichádzajúcich do Kene poskytuje Nairobi prvý kontakt s touto východoafrickou krajinou. Ide o rušné mesto plné života, v ktorom sa venuje veľká pozornosť kenskej histórii, tradíciám miestnych kmeňov, ako aj ochrane prírody a jej obyvateľov.

Sheldrick Wildlife Trust

www.youtube.com

Rescue of orphaned elephant Kinyei | Sheldrick Trust

Pri hlavnej vstupnej bráne Národného parku Nairobi natrafíte na špecializované centrum ochrany voľne žijúcich živočíchov. V ňom sa školení ošetrovatelia starajú o mláďatá slonov a nosorožcov, ktoré prišli o svojich rodičov a keď dosiahnu vek, kedy sú schopné postarať sa o seba samé, vypustia ich späť do prírody národného parku. Na opačnom okraji parku zase môžete vstúpiť do Žirafieho centra a pozorovať z bezprostrednej blízkosti viaceré jedince ohrozeného druhu žirafy Rotschildovej.

Giraffe Manor

Foto: Facebook Giraffe Manor

Giraffe Manor sa často označuje ako jedno z najviac instagramových miest na svete. Hotel je zasadený do hustého lesa plného farebných vtákov, malých antilop a rôznych druhov rastlín. Nachádza sa na štyroch hektároch súkromného pozemku, na predmestí Langata v Nairobi. Je postavený v škótskom štýle, vďaka čomu umocňuje celkový dojem a atmosféru. Giraffe Manor je jednou z najikonickejších budov Nairobi.

Čaro kaštieľa

Foto: Facebook Giraffe Manor

Historický kaštieľ má mimoriadnu príťažlivosť, ktorá siaha do tridsiatych rokov 20. storočia. Vtedy sa návštevníci hrnuli do východnej Afriky, aby si mohli vychutnať safari. Vďaka svojej honosnej, zarastenej fasáde, elegantnému interiéru, zeleným záhradám, slnečným terasám a nádherným dvorom, jeho hostia často ostanú mlčky stáť, obdivujúc tak dokonalú a prirodzenú súhru človeka a prírody. Niektorí dokonca poznamenajú, že je to ako stať sa súčasťou filmu „Z Afriky", natočeného podľa novely známej dánskej spisovateľky. Jedna z dvanástich izieb hotela je pomenovaná po svojej autorke Karen Blixen, v ktorej nájdete zopár spisovateľkiných cenností.

Na tieto raňajky nezabudnete

Foto: Facebook Giraffe Manor

Jednou z najfascinujúcejších vecí na Giraffe Manor je jej stádo Rothschildových žiráf, s ktorými sa môžete stretnúť ráno a večer. Hotel, okrem iného, tiež slúži ako domov tohto ohrozeného druhu. Dlhé krky a vyplazujúce čierne jazyky vás môžu prekvapiť pri raňajkách a poobednom čaji na terase. Zvedavé žirafy strkajú svoje dlhé krky do okien a snažia sa uchmatnúť nejakú dobrotu predtým, ako sa stiahnu do svojej lesnej svätyne, kam ich môžete odprevadiť. V hotely si môžete rezervovať izbu a naskytne sa vám tak neopísateľný zážitok v podobe raňajok so žirafami. Všetci hostia majú počas pobytu plnú penziu, ktorá zahŕňa jedlá a väčšinu nápojov. Na prehliadku pozemku sú k dispozícii bezplatné vozidlá so šoférom. Medzi ďalšie aktivity, ktoré hotel ponúka, patria prechádzky lesom so sprievodcom, jazda na koni, výlet do Národného parku Nairobi, maľovanie a masáže.

Kedy hotel navštíviť

Foto: Unsplash / Jason Zhao

Okrem toho, že Giraffe Manor je útočiskom pre žirafy, takisto prevádzkuje šľachtiteľský program, ktorého cieľom je opätovné zavedenie žirafích párov späť do prírody a zabezpečenie budúcnosti týchto ohrozených zvierat. Najlepšie na tomto mieste je to, že dlhokrké žirafy nie sú zatvorené v ZOO. Žijú tu voľne, nie sú k ničomu nútené a neslúžia ako atrakcie zatvorené v klietke. Extrémne milý personál hotela, veľmi chutná kuchyňa s nádychom Kene, čarovná príroda a žirafy zaručia dokonalý zážitok nielen milovníkom zvierat, ktorí sa tu rozhodnú zostať. Hotel je otvorený po celý rok, s výnimkou mája, kedy je zatvorený kvôli rekonštrukcii a každoročnej údržbe. Ak by ste sa náhodou rozhodli vidieť žirafy na vlastné oči, pripravte si nemalý balík peňazí a zarezervujte si izbu šesť až dvanásť mesiacov dopredu. O pobyt v tomto jedinečnom hotely je obrovský záujem. Nápomocný vám bude ich online rezervačný systém, kde môžete sledovať počet zostávajúcich voľných izieb, ako aj aktuálne opatrenia s prebiehajúcou pandémiou.

AMI MÉG ÉRDEKELHET