Rýchlovky z lístkového cesta

Lístkové cesto je jedným z najlepších gastronomických vynálezov, z ktorého za pár minút vykúzlime na stôl čerstvo upečené chrumkavé maškrty. Keďže jeho chuť je neutrálna, môžeme z neho robiť nielen sladké, ale aj slané jedlá.

Foto: Shutterstock


Vrkoče s nutellou

Foto: mindmegette.hu

Lístkové cesto rozvaľkáme, dôkladne potrieme nutellou a pevne zvinieme, potom pozdĺžne rozrežeme a dva pásy cesta prepletieme. Koniec trochu stlačíme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch vrkočov potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí pred podávaním posypeme práškovým cukrom podľa chuti.

Kakaovo-škoricový zákusok

Foto: receptneked.hu

Zmiešame škoricu a kakao. Polovicu zmesi rozotrieme na dosku, na ktorej vyvaľkáme lístkové cesto. Vrch vyvaľkaného cesta posypeme druhou polovicou škoricovo-kakaovej zmesi a rozrežeme na tri časti. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Medzitým si pripravíme krém: vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom a želatínou. Mascarpone vymiešame s pomarančovou kôrou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Pridáme šľahačku a dôkladne premiešame. Krémom naplníme upečené pláty a dáme na pár hodín do chladničky. Pri podávaní vrch posypeme práškovým cukrom.

Klobásovo-syrové rohlíčky

Foto: mindmegette.hu

Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme natenko horčicou a nakrájame na kocky. Na každú kocku položíme niekoľko kolieskov klobásy a preložíme dva protiľahlé rohy cesta cez seba. Trochu stlačíme, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch rohlíčkov potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre a vychladnuté podávame.

Kuracie prsia na spôsob „Wellington“

Foto: Nosalty.hu

Kuracie prsia umyjeme, opečieme z oboch strán na olivovom oleji a necháme trochu vychladnúť. Medzitým očistíme huby, nakrájame, osolíme, okoreníme a podusíme. Na záver môžeme pridať tymián a pár lyžíc smotany. Lístkové cesto rozvaľkáme, poukladáme naň šampiňóny, posypeme pažítkou a nakoniec poukladáme kuracie prsia. Opatrne zabalíme, potrieme vajíčkom a potom upečieme vo vyhriatej rúre. Pred krájaním necháme trochu odležať.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET