Rekonštrukcia mostu križovatky D1 a R1 – pripravte sa na obmedzenia

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) oznámila plány na komplexnú opravu mostu v kľúčovej križovatke diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1 pri Trnave.

Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Oprava jedného z najvyťaženejších mostov je nevyhnutná pre zabezpečenie dlhodobej udržateľnosti a bezpečnosti. Tento kritický bod je dôležitý pre regionálnu aj medziregionálnu dopravu. A obmedzenia počas výstavby určite pocítite aj vy. Oprava mosta sa začína už v marci 2024.

Prečo je oprava nutná

Po viac ako štyroch dekádach intenzívneho využívania vykazuje most značné opotrebenie. Komplexná oprava, ktorú NDS plánuje spustiť, zahŕňa demontáž existujúcich prvkov ako zvodidiel, zábradlia a vozovky a ich následnú výmenu za nové, moderné materiály. To všetko je nutné pre zabezpečenie bezpečnosti a funkčnosti mosta pre všetkých užívateľov.

Dve etapy a mnoho dopravných obmedzení

www.youtube.com

NDS | Komplexná oprava mostu v križovatke D1 a R1

Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Oprava bude prebiehať v dvoch hlavných etapách s cieľom minimalizovať dopravné obmedzenia. NDS plánuje operatívne pristupovať k rekonštrukcii, aby sa udržala plynulosť dopravy na najvyššej možnej miere. Napriek tomu bude nevyhnutné zaviesť čiastočné uzávierky a obchádzkové trasy, najmä pre nákladnú dopravu. Prvú fázu opravy najlepšie pochopíte z videa NDS.

Vyzbrojte sa pochopením a trpezlivosťou

NDS si je vedomá významu mostu pre dennú mobilitu obyvateľov a apeluje na motoristov s prosbou o trpezlivosť a ohľaduplnosť počas nevyhnutných obmedzení. V čase narastajúcej nervozity na cestách sa jednoducho včas pripravte, na cesty vyrazte o niečo skôr a prejavte ostatným vodičom ústretovosť pri zachovaní ohľadu aj na cestárov a stavbárov, ktorí budú musieť vykonávať svoju prácu s tisícmi okoloidúcich áut, čo vôbec nie je ľahká úloha.

Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET