Reptéri dolgozók tömegeit tartóztatták le, eurómilliós értékben loptak az utasoktól

Elképesztő, mennyi értéktárgynak kelt lába.

csomagok egy reptéren

Spanyolország egyik legnagyobb nemzetközi repülőterén lopással kapcsolatos bejelentések tömkelege vezetett egy hihetetlenül pofátlan bűnözői csoport lekapcsolásához – írja a Robb Report.

Pénteken a spanyol rendőrség bejelentette tizennégy dolgozó letartóztatását a Sur-Reina Sofia reptéren, ami Santa Cruz de Tenerife tengerparti városának közelében található. A gyanú szerint a bűnbanda 2 millió euró, átszámítva nagyjából 770 millió forint értékben lopott el tárgyakat a feladott poggyászokból. A hatóságok szerint további húsz, még be nem azonosított alkalmazott is részese volt a lopásoknak.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

A rendőrség huszonkilenc luxusórát, huszonkét mobiltelefont és egyéb elektronikai eszközöket, valamint százhúsz ékszert és 13000 eurónyi készpénzt foglalt le. A hatóságok szerint a lopások a repülőbe való be- és kirakodás során történtek. A dolgozók a szokásosnál lassabb ütemben hajtották végre ezeket a rutinfeladatokat, így volt idejük kinyitni a poggyászokat a raktérben úgy, hogy a bőröndök cipzárjait átlyukasztották.

A rendőrség közleményében azt állítja, hogy miután ellopták az őket érdeklő értéktárgyakat, a dolgozók visszazárták a cipzárt, hogy úgy tűnjön, mintha semmi sem történt volna a bőröndökkel. Az ellopott, nagy értékű ingóságok tulajdonosai azonban az elmúlt időszakban egyre nagyobb számban tettek feljelentést, a rendőrség pedig emiatt kezdett nyomozásba. A gyanúsítottakat most bűnszervezetben való tevékenykedéssel, rablással és pénzmosással vádolják.

Fotó: Shutterstock

Tenerife

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb és legnépesebb tagja, és hihetetlenül népszerű az olyan európai utazók körében, akik saját otthonukhoz képest melegebb éghajlatra vágynak. A Sur-Reina Sofia tavaly 10,8 millió utast fogadott, ezzel pedig Spanyolország hetedik legforgalmasabb repülőtere volt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET