Késik a járatod? Így töltsd el az időt!

Mondjuk az sem mindegy, melyik reptérre vetett a sorsod...

várni
Fotó: Shutterstock

A fapadosok és az extrém légköri jelenségek óta gyakoribbá vált, hogy késés, járatkimaradás vagy épp túlfoglalás miatt az ember nem akkor száll fel, amikor tervezte. Ha azonban nem készültünk a várakozásra, és esetleg még gyerek is van velünk, jól jöhet néhány tipp, amivel vidáman elüthetjük azt a néhány órát.

1. Vonulj vissza a hangok világába

Keresd meg a repülőtéren a telefontöltő helyeket, helyezkedj el kényelmesen, keress érdekes és szórakoztató podcasteket a telefonodon. Egy pörgős podcasttel gyorsan megy az idő, és szerencsére ma már hatalmas a választék, ráadásul téma szerint is választhatsz.

Ha máshoz van kedved, akkor tölts le hangoskönyvet, ha előre nem készültél letöltött vagy klasszikus könyvvel.

Fotó: Shutterstock

2. Végre felhívhatod!

Hívj fel végre egy olyan régi családtagot, ismerőst, barátot, akivel már régen tudtál hosszabban beszélni. Nagy késés esetén biztosan lesz alkalmatok mindent átbeszélni, még jobb, ha videóhívással leped meg a régen látott szerettedet.

3. Nézz valamit!

Legyél előrelátó és az okostelefonodra vagy a tabletedre tölts le néhány filmet, amit majd offline is tudsz nézni. Ha van erős Wi-FI a repülőtéren, akkor érdemes streamelni is.

4. Egy kis agytorna

Persze idegen nyelven nem könnyű rejtvényt fejteni, de minden repülőtéri újságosnál nagy a választék ilyen magazinokból. Van kifejezetten olyan is, ami csak számrejtvényeket tartalmaz: élesítsd például az elméd egy kis sudokuval, amíg várakozol.

Tanulj nyelvet online!

Tölts le valamilyen nyelvtanulási applikációt, sőt ha elég bátor vagy akkor a frissen szerzett nyelvtudásodat használhatod is a repülőtér egyik üzletében vagy bisztrójában – ha kell mankó, ott van a Google Fordító! A Duolingo és a Drops nagyon jó nyelvoktató alkalmazások, hogy elsajátítsd az alapokat.

6. Keress celebhasonmásokat!

Vagy celebeket. Persze kisebb az esély arra, hogy sztárokat szúrsz ki a repülőtéren, de akár még az is összejöhet! Akár egyedül várakozol, akár társaságban, keressetek a szemetekkel hasonmásokat, nem is hiszed el, mennyi „klón" lézeng a reptereken, és garantált a nevetés is.

7. Kincskeresés gyerekkel

Ha kicsikkel kell várakoznod, akkor szerezz be pár darab csokit, nyalókát, rágógumit, apró játékot, amit el tudsz rejteni a ruhában, csomagok zsebeiben vagy váró egyes részein. Hagyd, hogy a gyerekek megkeressék a kincseket, így a figyelmüket is lekötöd, és a megfelelő mozgás is meglesz.

Fotó: Shutterstock

8. Nézelődés a boltokban

Gyerekekkel még játszhatunk a duty free shopban is: keressék meg például a legdrágább parfümöt vagy a legérdekesebb ékszert. Azért ha nem szeretnéd, hogy túl drága legyen a játék, beszéld meg velük előtte, hogy ne nyúljanak hozzá, csak mutassák meg!

9. Mesélő projekt

Minden reptéren vannak vicces jelenetek, érdekes emberek, furcsa szituációk. Ha már nagyobbak – legalább kiskamaszok – a gyerekek, akkor készítsetek egy családi videót együtt, ami örök emlék lesz. Találjatok ki egy témát, lehet az nyomozás, vagy egy általatok kitalált sztori, amit leforgattok.

10. Pihentető szolgáltatások

A nagy repülőtereken vannak olyan ingyenes és költségtérítéses szolgáltatások, amelyekkel szeretnék megkönnyíteni a repülőtéren várakozók életét. Ilyen lehetőség sok helyen a gyerekeknek való játszószoba vagy játszóház, a felnőtteknek pedig lehetőségük van relaxációs szolgáltatást igénybe venni. Kinek ne esne jól két hosszú repülőút között egy pihentető masszázs?

AMI MÉG ÉRDEKELHET