Ezek az okai, ami miatt leggyakrabban lekéshetjük a repülőt

A 3 leggyakoribb okot mutatjuk meg.

Reptéren kézitáskájával futó férfi

Fotó: Unsplash

Talán már velünk is előfordult, hogy elszámoltuk az időt és a végén rohanni kellett, hogy elérjük a repülőt. Sokszor egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetjük a kapkodást.

A USA Today Blueprint friss kutatásában több repüléssel kapcsolatos kérdést vizsgált. Az ötezer amerikai utazó körében készített felmérésben olyan személyek vettek részt, akik az elmúlt öt évben legalább egyszer repültek, írja a Sun.

A 15 kérdésből álló kérdőív 3 kategóriából állt (poggyász és túlpakolás, általános felkészültség, biztonsági ellenőrzőpontok), ezek alapján megállapították a három leggyakoribb hibát, ami miatt a legtöbben már késtek le repülőgépet.

Ez is érdekelhet: Jobb felkészülni: Ezen az európai reptéren tűnik el a legtöbb bőrönd

1. Elektronikai eszközök a kézipoggyászban

Fotó: Shutterstock

A utasok közel 23%-a mondta, hogy már előfordult vele − a biztonsági figyelmeztetés ellenére is − hogy a kézipoggyászban felejtette a nála lévő laptopot, telefont vagy táblagépet. Sok elektronikai eszközt még mindig kivetetnek a táskából, hogy átvizsgálják azt.

2. Telefonok, ékszerek, kulcsok átvitele a szkenneren

Bár mindig elmondják, hogy vegyünk ki mindent a zsebünkből, így is van, hogy elfelejtjük kiüríteni azt. A felmérésben résztvevők 28 %-a ismerte el, hogy ment már át a biztonsági szkenneren úgy, hogy az ékszerei rajta maradtak vagy a telefonja zsebében volt.

Ez nagy időveszteséget jelent, hiszen egészen az ellenőrzőpont elejéig vissza kell mennie az utasnak.

Olvasd el ezt is! 6 drága hiba, amit szinte mindenki elkövet repülés közben

3. Övek és cipők a biztonsági kapu előtt

Gyakori hiba az is, hogy a nagy sietségben magunkon hagyjuk a cipőnket vagy a nadrágövet. A megkérdezettek szintén 28%-a mondta, hogy az időhiány miatt velük is előfordult már ilyen, pedig ezzel is időt spórolhatunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET