Te hány ruhát pakolsz az utazáshoz? Ennél többet nem érdemes

Ruhákkal telepakolt bőrönd, felül napszemüveg és egy pár cipő

Fotó: Unsplash

Sokan szeretik túkpakolni a felesleges ruhákkal és extra holmikkal a bőröndöt egy utazás előtt. Íme, a leghatékonyabb csomagolási módszerekről, és a bűvös szám, hány ruhadarabot érdemes magunkkal vinnünk.

A lakberendezéssel foglalkozóKayleen Kelly népszerű TikTok-csatornája tele van csomagolási és utazásszervezési tippekkel, hogy így segítsen az utazóknak, akik bizonytalanok a bepakolással kapcsolatban egy hosszab út előtt.

Ez is érdekelhet: Lopásbiztos hátizsákok, ha nem akarsz mindig hátranézegetni

„Ha több helyre tervezel utazni a vakáció során, mindenképpen azt javaslom, hogy csak egy kézipoggyászt vigyél magaddal – több, nagyméretű bőröndöt cipelni és gyakran újracsomagolni, ugyanis, sok stresszt okozhat. Ha azonban végig egy helyen maradsz, és kényelmesen ki tudsz pakolni, nyugodtan tegyél tele egy feladandó poggyászt"

mondta Kelly a Thrillistnek.

De hogyan készüljün az utazó, aki minden nap szeretne elegánsan kinézni és nem ugyanazt a ruhát felvenni többször? Mégse pakolhat be mindent, bele sem fér egy bőröndbe. Ebben segít Harmony Obasi, akiTikTok-csatornáján számos utazással és divattal kapcsolatos praktikát osztott már meg.

Szerinte egy közepes méretű, a repülőtéren feladott táska és egy kézipoggyász az ideális csomag az utazások során.

Olvasd el ezt is! 10 dolog, amit magaddal vihetsz a repülőn

Mennyi az annyi?

Fotó: Unsplash

Számos tényezőtől függ, mennyi és milyen ruhát vigyünk magunkkal egy utazásra, példáil az adott úti cél, az időjárás és a tevékenységtípusok is befolyásolják ezt. Éppen ezért nincs egyetlen megoldás, csak több, bevált módszer Obasi szerint.

Szerinte napi két ruhával érdemes számolni az utazás ideje alatt, egyiket jellemzően a nappali tevékenységek − például a strandolás és a kirándulások − alatt, míg a másikat az esti programok − az éttermekben, bárokban és szórakozóhelyeken való megjelenés − miatt érdemes magunkkal vinni.

Kelly is hasonlóan gondolkodik, szerinte ha hosszabb időt töltünk egy utazáson, kövessük a napi két ruhadarabos tippet,

azonban nyolc ruhadarabnál álljunk meg, ezeket az utazás negyedik napja után mossuk ki, hogy újra felvehessük azokat.

„A legjobb tippem az, hogy mindent egy bizonyos színpalettán belül csomagoljunk be"

− teszi hozzá Kelly, aki szerint így variálni is tudjuk majd egymással a becsomagolt ruhadarabjainkat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET