​Ako zabezpečiť, aby váš kufor prišiel z lietadla ako prvý

Foto: Shutterstock

Väčšina z nás by po dlhom lete najradšej okamžite opustila letisko, aby sa čo najskôr dostala domov. Ale poznáte to - na odbavené kufre sa stoja dlhé rady a Murphyho zákon hovorí, že ten váš príde ako posledný. Kreatívni cestujúci však majú riešenie na všetko − tu je niekoľko trikov, ktoré používajú na to, aby sa ich batožina dostala na dopravný pás čo najrýchlejšie.

Cestovanie lietadlom nie je vždy bez stresu − od meškania letov až po stratu batožiny. S problémom dlhých čakaní toho veľa neurobíte − samozrejme, ak sa neuchýlite k rôznym trikom.

Jedným zo spôsobov, ako skrátiť čas čakania, je prísť na letisko čo najneskôr. Kufre sa totiž do lietadiel zvyčajne nakladajú podľa zásady „kto prv príde, ten prv melie", takže ak nastúpite do lietadla ako poslední, je pravdepodobné, že váš kufor pôjde na nakladaciu rampu tiež ako posledný. To zároveň znamená, že pracovníci odbavujúci batožinu budú po pristátí ako prvý vyberať z lietadla práve váš kufor - k dopravným pásom kde si batožinu vyzdvihujete dorazí tiež medzi prvými.

Samozrejme, neskorý príchod je pre mnohých stresujúcejší ako čakanie − preto sa tento spôsob odporúča len tým, ktorí sa neboja trochu riskovať.

Foto: Shutterstock

Ak by ste chceli prísť na letisko „pre istotu" skôr, ale napriek tomu chcete na batožinu čakať čo najdlhšie, môžete využiť aj ďalšie služby, ktoré ponúkajú letecké spoločnosti. Niektoré letecké spoločnosti vám napríklad ponúkajú možnosť uprednostniť vašu batožinu výmenou za dodatočné poplatky.

Z článku Express okrem toho vyplýva, že niektorí cestujúci tento problém obchádzajú tak, že si od úradov vyžiadajú nálepku „krehká", keďže toto označenie ovplyvňuje, kam bude batožina umiestnená v batožinovom priestore lietadla. A bude jednou z prvých, ktoré sa z lietadla vyberú a pravdepodobne bude jednou z prvých, ktoré sa dostanú aj k dopravným pásom.

Oplatí sa aj cestovať s unikátnym kufrom, pretože v množstve sivej batožiny je oveľa jednoduchšie rozpoznať kufor s konkrétnym vzorom či svojskou farbou.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET