Zaujímavý vývoj štvrťfinále SLOVNAFT CUPu

Najvyššia národná pohárová futbalová súťaž na Slovensku, SLOVNAFT CUP, sa dostáva do fázy štvrťfinále. Na ceste k víťazstvu, ktoré znamená aj reprezentáciu Slovenska v Európskej lige UEFA, došlo k zaujímavým zvratom, a tak nás čaká veľmi napínavé štvrťfinále.

Foto: FC ŠTK 1914 Šamorín

V zápasoch koncom roka 2022, ale aj v osemfinále začiatkom tohto roka, sme videli súboje a výsledky, ktoré možno mnohí nečakali, a tak je sledovanie slovenského futbalu v tomto ročníku SLOVNAFT CUPu veľmi pútavé. V osemfinále si ako prvý zahrá Komárňanský futbalový klub proti víťazovi minulého ročníka, FC Spartak Trnava. V prvý marcový deň to bude ešte napínavejšie pri súboji FC ŠTK 1914 Šamorín proti druhému z finalistov minulého ročníka SLOVNAFT CUPu a najúspešnejšiemu klubu samostatnej histórie Slovenska, ŠK Slovan Bratislava.

Šláger v MOL Aréne

Foto: FC ŠTK 1914 Šamorín

Historické štvrťfinále SLOVNAFT CUPu sa začne 1. marca 2023 o 16.30 v dunajskostredskej MOL Aréne. Zápas, kde mladého Dávida reprezentuje ŠTK Šamorín a Goliáša ŠK Slovan Bratislava, očakáva vysokú účasť. Otvorená však bude len C tribúna, čo znamená obmedzenú kapacitu 3 200 divákov. Preto je najvhodnejšie si lístky zakúpiť v predpredaji. Stoja 9 eur a zakúpiť si ich môžete na tomto odkaze. Do MOL Arény v Dunajskej Strede vypraví šamorínsky futbalový klub bezplatný autobus a fanúšikovia sa budú môcť občerstviť prostredníctvom cashless kariet, ktoré budú v predaji na pokladni č. 2. Stoja 10 eur, z čoho sú 2 eurá depozit za kartu a 8 eur je konzumné. Z pohodlia domova si zápas môžete pozrieť na JOJ Šport.

Zápas so štatútom rizikový

Foto: FC ŠTK 1914 Šamorín

Patrí sa pripomenúť, že slovenský futbal spolu so Slovnaftom stále fandia slušnosti. To znamená, že aj pri tomto napínavom zápase apelujú na všetkých fanúšikov k fandeniu, ktoré je zbavené všetkých násilností a neslušných prejavov. Len tak budeme na Slovensku môcť vychovať aj novú generáciu futbalistov a fanúšikov. Tí uvidia, že znášať frustráciu sa dá aj pozitívne a že násilie akéhokoľvek druhu na štadióny nepatrí. Ide predsa o hru, o šport a dobrý oddych pri podpore zdravého pohybu.

Hajrá, Somorja!

Foto: FC ŠTK 1914 Šamorín

S týmto pokrikom povzbudzujú fanúšikovia Šamorín už od roku 1914. Keďže ŠK Slovan Bratislava je najlegendárnejší a najznámejší tím na Slovensku, ktorý netreba predstavovať, predstavíme vám práve tím zo Šamorína. Klub bol založený dva mesiace pred vypuknutím prvej svetovej vojny a na jeho čele vtedy bol Pschierer József. Vojna aj hospodárska kríza v roku 1929 viedli k tomu, že Šamorínčania si na víťazstvo v okresnej tretej triede museli počkať až do ročníka 1929/1930. Po vybudovaní futbalového štadióna v roku 1931 vyhral ŠTK Šamorín svoj prvý zápas proti viedenskému FSC 2:0 pred zrakmi 1 500 fanúšikov. Po druhej svetovej vojne už futbalové mužstvo hrávalo zvyčajne v nižších krajských súťažiach s občasnými úspechmi, ale aj vo vyšších zápasoch v kraji. Až SLOVNAFT CUP umožnil klubu ukázať svoje kvality aj vyššie. Po tom, čo v druhom kole porazili Šamorínčania Bánov a v treťom kole Nové Zámky, sa v štvrtom kole zrodilo prekvapenie, keď porazili MŠK Žilina 2:1. Po osemfinálovej remíze 1:1 proti MŠK Púchov ich tak čaká najväčšia výzva.

Štvrťfinále SLOVNAFT CUPu bude pokračovať zápasmi 1. FC Tatran Prešov proti AS Trenčín 7. marca o 14.30 a posledného zo štvorice najúspešnejších v tomto ročníku SLOVNAFT CUPu sa dozvieme 8. marca po tom, čo sa skončí zápas MFK Tatran Liptovský Mikuláš proti MFK Skalica, tiež začínajúci o 14.30.

Foto: Slovnaft Cup

AMI MÉG ÉRDEKELHET