Vonatablakból sarki fény

Ha te sem az Aurora Borealist szoktad látni a vonatból, itt az ideje másik jegyet venni.

Fotó: Shutterstock

Hosszabb vonatozás valamivel hidegebb tájakon: mi lenne, ha idén a francia síelés helyett egy vonatablakból bámulnád inkább a lidércek fényjátékát?

Igaz még mindannyian kicsit a langyos indiánnyárra vágynánk, de közben ott motoszkál az is bennünk, hogy merre utazzunk télen. Nos, ha a síelés és az Alpok, a Dolomitok vagy a Tátra lankái már nem olyan érdekesek, és valami egészen új élményre vágysz, akkor nézd meg az északi fényt kényelmes luxusvonaton!

Hálókocsi és fényshow

Fotó: Shutterstock

A Vacations By Rail utazási iroda új csomagja 11 napos utazást kínál Skandinávia leglenyűgözőbb vasútvonalain, amelyek közül sok attól népszerű, hogy meglesheted róla az aurora borealist. A 11 napos utazást fejenként 3395 dollárért hirdeti a cég, az utazás a norvég fővárosból, Oslóból indul, aztán északra tart Trondheimbe, ahol csatlakozik a Nordland Expressz járatához – ez a vonat 730 kilométeren visz észak felé, egészen az Északi-sarkkörig, Bodø városáig.

Lappföldi garancia

Bodø városában kompra kell szállni, a hajó elviszi az utasokat a Lofoten-szigetekre, ahol a legnagyobb esély van arra, hogy valóban lássák az északi fényt, majd az utasok visszatérnek a szárazföldre, ahonnan az Ofoten-vasúttal Lappföldre viszik őket. Akármilyen sokba is kerül az utazás, nem 100%, hogy látják a sarki fényt, de 11 nap alatt azért igen nagy rá az esély, ráadásul az út magában foglal egy kutyaszános utazást is. Így azért már megéri, nem igaz?

AMI MÉG ÉRDEKELHET