Talán inkább az űrben tartózkodnál? Mennyibe kerül egy űrséta a Virgin Galacticnál?

A Virgin Galactic február 16-án kezdi meg az idénre tervezett űrutazások online jegyértékesítését.

Illusztráció: Virgin Galactic


Az űrsétára foglalt jegy egyben belépőt jelent az exkluzív Future Astronaut közösségbe, amely a Virgin Galactic megfogalmazása szerint azzal a céllal hoztak létre, hogy „izgalmakat, élményeket és kalandot” vigyen az űrutazásokba. A tagok különböző eseményekre, utazásokra kapnak meghívót, valamint a repülés előtti és utáni felkészítéseken és képzéseken vehetnek részt.

Illusztráció: Virgin Galactic

Az űrutazás ára 450 ezer dollár. Az érdeklődők 150 ezer dolláros előleggel foglalhatják le helyüket a Virgin Galactic űrhajójára, amely az Új-Mexikóban található America Spaceport telepről lő majd ki. Az űrturisták a felszállást megelőzően néhány napos tréningen vesznek részt, amelyet privát szálláshelyen pihenhetnek ki.

Illusztráció: Virgin Galactic

Az űrutazás mintegy másfél órát tart. Amint az űrhajó eléri az utazómagasságot, folyamatosan megdől, hogy az utasok a kabinban lebegve élvezhessék ki a súlytalanság állapotát, miközben a 17 nagy méretű ablak egyikén kinézve egyikén csodálhatják meg az alattuk lévő Földet. A Virgin Galactic azt tervezi, hogy az idén ezer űrturistát visz fel a magasba.

AMI MÉG ÉRDEKELHET