Aby ste mali vždy dosť energie

Hlavným zdrojom energie pre váš motor sú prémiové palivá EVO Pluss trojitým efektom pre bezproblémovú jazdu. Na cestách sa však hodí aj zásoba elektrickej energie, ktorá zvládne toho oveľa viac, ako len nabiť mobil – šikovná powerbanka Shark Jump Starter.

Foto: Motofan.sk


Až 12 000 mAh

Foto: Motofan.sk

Veľkou výhodou malého zariadenia je jeho kapacita 12 000 miliampérhodín. To je dostatočná zásoba energie nielen na niekoľkonásobné nabitie vášho smartfónu. Táto powerbanka zvládne nabíjanie aj väčších zariadení, ako sú tablety, laptopy, ale napríklad aj akčné kamery či fotoaparát. Ak si zážitky z ciest radi uchovávate vo forme fotiek či videí, prípadne ich aktívne a v reálnom čase zdieľate na sociálnych sieťach, takáto zásobáreň energie vám bude neoceniteľným pomocníkom. Kapacita a výkon lítiovo-polymérového akumulátora umožňujú dokonca aj napájanie energeticky náročnejších prístrojov, ako je napríklad 12 V kompresor na dofukovanie pneumatík či 12 V varná kanvica.

Viac druhov výstupov

Foto: Motofan.sk

Shark EPS-400 má zabudované viaceré výstupy. V prvom rade je to dvojica USB konektorov. USB1 ponúka dva volty a jeden ampér, USB2 má takisto dva volty, ale aj dva ampére. Nechýba ani 12 V výstup s prúdom maximálne 10 ampérov či 19 V výstup napríklad na napájanie laptopu. Na nabíjanie Shark Jump Starter slúži sieťový adaptér do bežnej zásuvky, vybité zariadenie sa ním naplno nabije približne za päť hodín.

Buď svetlo...

Foto: Motofan.sk

Shark Jump Starter má v sebe zabudované aj osvetlenie. Svetielko je síce malé, ale dostatočne výkonné na to, aby spoľahlivo osvetlilo celý priestor stanu. Poslúži aj na čítanie, ale oceníte ho napríklad aj pri núdzovej oprave vašej motorky. Okrem svietenia ponúka aj režim blikania, či dokonca funkciu SOS, keď svetlo morzeovkou bliká medzinárodne známy signál.

Pomôže aj pri štartovaní

Foto: Motofan.sk

Jednou z veľkých výhod tohto zariadenia je aj funkcia umožňujúca štartovanie vozidla, ktoré má vybitý akumulátor. Na tento účel sú v balení špeciálne štartovacie káble s inteligentným regulátorom. Prostredníctvom nich pripojíte powerbanku k pólom akumulátora vo vozidle a to by malo bez problémov naštartovať. Po každom štartovacom pokuse je potrebné nechať Shark Jump Starter chvíľu schladiť. Výrobca uvádza, že zariadenie má dostatočnú kapacitu a výkon až na 30 štartov, pričom by malo zvládnuť naštartovať aj skutočne veľké motory so zdvihovým objemom až do 4 litrov.

Malý veľký pomocník

Foto: Motofan.sk

Shark Jump Starter je dodávaný spolu s príslušenstvom v praktickom balení. V pevnom textilnom púzdre sa nachádza powerbanka, USB kábel s trojicou rôznych koncoviek, nabíjací sieťový adaptér a štartovacie káble. Samotný Shark Jump Starter je pomerne malý, pre lepšiu predstavu – veľkosťou je porovnateľný s bežným smartfónom, len je asi trojnásobne hrubší. Kompletné balenie v praktickom puzdre je veľké asi ako menšia kniha, takže v kufríku motorky či v podsedadlovom priestore skútra vám nezaberie veľa miesta.

AMI MÉG ÉRDEKELHET