Podcasty na cesty: 5 slovenských podcastov o cestovaní

Či už vás čaká dlhá cesta za volantom na dovolenku alebo len na víkendový výlet, podcasty sú skvelým spôsobom, ako si spríjemniť čas strávený v aute.

Foto: Unsplash / Soundtrap

Tentokrát sa zameriame na slovenské podcasty o cestovaní, ktoré vás zavedú do rôznych kútov sveta a poskytnú užitočné tipy a inšpirácie. Tu sú naše odporúčania:

Choď do...

Podcast „Choď do...“ vás vezme na cestu okolo sveta očami troch skúsených cestovateľov. Martin Navrátil a Peťo Hliničan z blogu Travelistan, spolu s Palim Bruchalom, prinášajú v každej epizóde rôzne pohľady na zaujímavé destinácie. Ich rozprávanie je plné osobných zážitkov a praktických rád. Či už plánujete cestu do exotických krajín alebo objavovanie miestnych krás, tento podcast vám poskytne cenné informácie, inšpiráciu a nemálo smiechu.

Hiking.sk Podcast

Foto: Facebook Hiking.sk

Pre milovníkov turistiky je podcast od Hiking.sk neoceniteľným zdrojom informácií o slovenských horách a turistických trasách. Podcast sa venuje podrobným popisom turistických chodníkov, národným parkom a prírodným zaujímavostiam Slovenska. Okrem toho prináša rozhovory s odborníkmi a skúsenými turistami, ktorí sa delia o svoje zážitky a rady, ako sa pripraviť na výlety do prírody.

Cestujeme INAK

Podcast „Cestujeme INAK“ ponúka unikátny pohľad na cestovanie z perspektívy alternatívnych a menej tradičných ciest. Tento podcast sa zameriava na témy ako dobrovoľníctvo, ekoturizmus a slow travel. Hostia sa delia o svoje skúsenosti z ciest, ktoré sú zamerané na zodpovedné a udržateľné cestovanie. Ak hľadáte inšpiráciu na netradičné dobrodružstvá alebo chcete cestovať s ohľadom na miestne komunity a prírodu, tento podcast je pre vás.

Praktický tip: Ako si vybrať slúchadlá

Uchom po mape

„Uchom po mape“ je podcast od cestovnej kancelárie Bubo, ktorý vás zavedie do rôznych kútov sveta prostredníctvom fascinujúcich príbehov a histórie. Hostiteľmi sú skúsení sprievodcovia a cestovatelia z Bubo, ktorí rozprávajú o destináciách, ktoré navštívili a poskytujú hlboký ponor do kultúr, prírody a histórie týchto miest. Podcast je ideálny pre tých, ktorí chcú cestovať v čase a priestore priamo zo svojho auta.

Môže vás zaujať aj: Podcasty z oblasti cyklistiky a automobilov

Baloo bez hraníc

Podcast „Baloo bez hraníc“ je projektom cestovnej kancelárie CK Baloo, ktorá sa zameriava na poznávacie zájazdy v menších skupinách. Podcast prináša príbehy o slobodnom a dobrodružnom cestovaní. Moderátori Honza, Lenka či Matej vás zavedú na miesta, ktoré často ostávajú mimo turistických trás. Diskutujú o rôznych destináciách, ich kultúre a miestnych zvykoch. Epizódy pokrývajú širokú škálu tém od dobrodružných výprav po zaujímavé cestovateľské rady. „Baloo bez hraníc“ je ideálnym spoločníkom pre tých, ktorí túžia po slobode a nových zážitkoch na cestách.

Tu nájdete ešte viac tipov na slovenské podcasty.

Tip na záver: Stiahnite si svoje podcasty doma, na Wi-Fi a neminiete si tak svoje mobilné dáta, podcasty vám naviac budú fungovať aj v tuneloch, miestach so slabým signálom a odľahlých destináciách.

AMI MÉG ÉRDEKELHET