Rekordný počet tímov v novom ročníku Slovnaft Cupu

Už 27. júla odštartuje predkolo 54. ročníka futbalovej súťaže o Slovenský pohár – Slovnaft Cupu. V ročníku 2022/2023 sa podarilo dosiahnuť historický rekord v počte prihlásených tímov.

Foto: Slovnaft Cup

Celkovo až 255 tímov sa prihlásilo do najnovšieho ročníka Slovnaft Cupu, ktorý sa začne na prelome júla a augusta 2022. Týmto sa opäť podarilo priblížiť futbal k ľuďom. Aj malé dedinské a mestské kluby sa tak môžu tešiť na futbalové zápasy s veľkými futbalovými mužstvami. Takéto „zápasy za odmenu“ budú čakať na úspešné tímy regionálnych a oblastných derby zápasov.

Najviac mužstiev v histórii

Foto: Slovnaft Cup

Rekordný počet tímov je o 23 vyšší než doterajší rekord v zapojených tímoch v sezóne 2018/19. Podľa Slovenského futbalového zväzu sa do najnovšieho ročníka zapojilo 26 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 58 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 40 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 32 treťoligistov. Víťazom posledného ročníka bol tím Spartaku Trnava, ktorý porazil vo finále Slovan Bratislava.

Predkolo a sedem kôl

Foto: Slovnaft Cup

Všetko sa to začne v stredu 27. júla predkolom, do ktorého vstúpi 50 tímov a 25 výhercov z neho postúpi do prvého kola súťaže.

V 1. kole, ktoré je na programe 10. augusta, nastúpi spolu 172 družstiev z regiónov a nasadených 32 treťoligistov – spolu 204 klubov.

2. kolo je na programe 24. augusta. V ňom bude súperiť 102 víťazov stretnutí prvého kola a 26 klubov dvoch najvyšších súťaží, ktoré budú v druhom kole nasadené.

V tomto kalendárnom roku sú naplánované ešte zápasy 3. kola (14. septembra), 4. kola (19. októbra) a 5. kola (9. novembra). Štvrťfinále (február), semifinále (marec/apríl) a finále (máj) sú na programe v prvej polovici roka 2023.

Tímy od predkola po tretie kolo spojí proti sebe pavúk, od štvrtého kola sa už každé kolo žrebuje zvlášť.

Na štadiónoch aj pred obrazovkami

Foto: Slovnaft Cup

Počas najbližších desiatich mesiacov novej sezóny Slovnaft Cupu môžete vycestovať za domácimi aj výjazdovými zápasmi svojich obľúbených mužstiev. Na druhej strane vám stačí presunúť sa len do obývačky. Priame prenosy z pohárových zápasov budete aj tento ročník môcť sledovať na televízii JOJ Šport a na Futbalnet.TV.

AMI MÉG ÉRDEKELHET