A spanyolok bekeményítettek a strandokon

Sem pisilni, sem inni, sem meztelenkedni nem ajánlatos.

Fotó: Shutterstock

A spanyol tengerpartokon egyre jobban szigorítják a viselkedési kódexet. A buliszigeteken például már nem lehet parttalanul inni, és a bikiniben grasszálás sem ajánlott egyes helyeken. Lehet, hogy a spanyoloknak elegük van a részeg, civilizálatlan turistákból?

Spanyolországban szinte mindenhol szigorúan szabályozzák a strandolást, persze területenként más-más a zavaróbb a helyieknek, így mást is tiltanak. Mielőtt letelepszünk egy spanyol tengerparton, érdemes megnézni a tájékoztató táblákat és aszerint viselkedni. Az egész országban komolyan veszik a környezetvédelmet és tiltják a szemetelést, sőt egyes helyeken még azt is, hogy a törölközőnkkel egész nap foglaljuk a helyet a parton. A partiszigeteken, Ibizán és Mallorcán már korlátozzák az all inclusive szállodák a napi alkoholfogyasztást, egy nap összesen 6 (maximum 2x3) pohár alkoholt kérhetnek a vendégek. Ezen kívül nem engedik az italakciókat, a happy hour engedményeket és késő estétől reggelig nem lehet már alkoholt felszolgálni egyik bárban sem a szigeteken.

Alapvető illemtan

Fotó: Shutterstock

Vigo népszerű strandja

Tudtad például, hogy Barcelonában, Malagán és Mallorcán bikiniben, férfiak esetében fürdőnadrágban (felső nélkül) lenni az utcán szabályszegés, és 300 euróig terjedő bírságot kaphatsz érte?

A legújabb és egyben legszigorúbb szabályt Vigóban hozták meg idén nyár elején, ott ugyanis tilos a tengert vécének használni, ha ezt valaki mégis megteszi 300 ezer forintnak megfelelő büntetést is kaphat. Arról egyelőre még nem tájékoztatták a strandolókat, hogy ezt hogyan ellenőrzik majd, valószínűleg a kapatos bulizók látványos esti pisilése miatt hozták ezt a szabályt.

Inni nem menő

Miñóban, Katalóniában például az extrém sportolóktól védik a fürdőzőket és ott délelőtt 10-től csak fürdésre, úszásra és napozásra lehet használni a tengert, más vízi sportokkal reggel 10-ig kell végezni, különben pénzbüntetést rónak ki.

Madridban és Barcelonában az utcai italozás tiltott, akit azon kapnak, hogy nyilvános helyen alkoholt fogyaszt, igen magas, 600 eurós büntetést is kaphat, tehát ha ebben a két városban jársz, akkor csak éttermek, koktél- és tapasbárok teraszán kortyolhatod el a kedvenc italaidat. A legtöbb tengerparti városban egyébként a tengerparton grillezés és tűzgyújtás is tiltott.

AMI MÉG ÉRDEKELHET