A tengerparti spanyol város, amely tökéletes alternatívája Barcelonának

És csak egy órára fekszik a katalán nagyvárostól.

Tarragona, Spanyolország

Ha egy megfizethető spanyolországi nyaralást keresel, mutatunk egy olyan alternatívát, amely hasonló élménnyekkel vár, mint a régió legnépszerűbb városa, Barcelona – csak jóval kedvezőbb áron.

A Barcelonától 80 kilométerre délre fekvő, 130 ezres lélekszámú Tarragona kiváló választás, ha igazi katalán életérzést szeretnénk átélni – és nem a sokszor zsúfolt Barcelonában.

Ez is érdekelhet: Négy varázslatos hely Katalóniában

A tengerparti helyszínt elsősorban római kori történelme, ámulatba ejtő óvárosa és a közeli strandok szépsége miatt érdemes meglátogatnunk.

Fotó: Shutterstock

Tarragona római kori amfiteátruma a 2. századból származik, és a maga idejében akár 14 ezer néző befogadására is alkalmas volt. Ne hagyjuk ki a város másik római kori nevezetességét, a Circ Romát, amelyet egykor szekérversenyek rendezésére használtak.

Az El Poblet az UNESCO örökség része és a világ egyik legnagyobb ciszterci kolostora. A szobák és a kertek mind nyitva állnak a nagyközönség előtt, így ez is kihagyhatatlan élménnyel szolgál az Express cikke szerint.

Ezt is nézd meg! A spanyolok boldogságának 8 titka, amiket mi is elleshetünk tőlük

Miután jól laktunk a történelemmel, látogassunk el a tarragonai Mercat Centralba, ahol megkóstolhatjuk a város helyi különlegességeit.

Például ne szalasszuk el a romesco megkóstolását, amely egy fokhagymából, paprikából, olajból és borból álló öntet, amelyet az aznapi fogásra öntve tálalnak a helyiek.

Fotó: Shutterstock

Nem utolsó sorban pedig másszunk fel a város katedrálisába, amelynek harangtornyából hihetetlen kilátás nyílik az egész városra.

Mivel Tarragona Spanyolország aranypartján fekszik, könnyen elérhetjük a városból Katalónia legjobb strandjait. A szállás általában sokkal kevesebbe kerül, mint Barcelonában, ahová egyébként pedig könnyedén átugorhatunk: egy egyórás autó- vagy vonatúttal.

AMI MÉG ÉRDEKELHET