Családi szupersportautó: Koenigsegg Gemera

Ezzel a kocsival mindenhol feltűnést keltesz.

Fotó: Koenigsegg Automotive AB

A svéd Koenigsegg autógyár a Gemera modellel forradalmasította a szupersportautók világát. A Gemera innovatív dizájnja és újszerű technológiája elképesztő teljesítménnyel párosul, emellett pedig a kényelem és a praktikusság terén is merőben új korszakot nyit a kategóriában.

Forradalmian új meghajtás

A Gemera erejét egy egyedülálló hibrid meghajtás biztosítja. Az alapot egy 2,0 literes, háromhengeres, Freevalve technológiával ellátott motor adja, amely lehetővé teszi az összes szelep független működését a minél optimálisabb teljesítmény és hatékonyság érdekében. Ez a „Tiny Friendly Giant” vagy röviden TFG-motor 600 lóerős, amihez az elektromos motorok további 1100 lóerőt szolgáltatnak.

Vagyis a rendszer összteljesítménye az 1700 lóerőt és a 3500 Nm-es forgatónyomatékot is meghaladja.

Magával ragadó dinamizmus

Fotó: Koenigsegg Automotive AB

A Gemera kevesebb, mint 2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, a végsebessége pedig a 400 km/h-t is meghaladja. A négykerékmeghajtásnak és az aktív kerékfelfüggesztésnek köszönhetően nagy sebességnél is stabil és nagyon jól vezethető.

A beltér és a technológiák

Fotó: Koenigsegg Automotive AB

A Gemera beltere a luxus és az innovációk jegyében született. A digitális kijelzők, az állítható környezeti világítás és a csúcs minőségű audiorendszer elsőrendű élményt nyújt az utasainak. Az ülések a legkiválóbb minőségű alapanyagokból készültek, és hosszabb utak során is maximális kényelmet biztosítanak.

Praktikus és biztonságos

Fotó: Koenigsegg Automotive AB

Szupersportautó ide vagy oda, a Gemerára a praktikusság ugyanúgy jellemző. A tágas csomagtér és a kényelmes ülések hosszabb utakra vagy hétvégi kirándulásokra is alkalmassá teszik a modellt. A vezetést – és a biztonságérzet fokozását – számos továbbfejlesztett asszisztensrendszer segíti, nem beszélve a többfázisos légzsákokról és a robusztus, karbonszálas karosszériáról.

A Koenigsegg Gemera az extrém teljesítmény, a luxus és a hétköznapi gyakorlatiasság izgalmas kombinációja. Egy olyan autó, amely nem tesz különbséget sportos és családi mivolta között, épp ellenkezőleg, a két világot harmonikusan olvasztja magába. A Koenigsegg ezzel a modellel tovább tágította az autóipar határait, de egyúttal egy kortalan, ikonikus darabbal ajándékozta meg a modern járművek szerelmeseit.

Fotó: Koenigsegg Automotive AB

AMI MÉG ÉRDEKELHET