Hyperšportiak pre rodinu: Koenigsegg Gemera

S týmto autom zaujmete kdekoľvek, nielen v oblasti Gemera.

Foto: Koenigsegg Automotive AB

Keď švédska automobilová firma Koenigsegg predstavila model Gemera, zmenila pravidlá hry v oblasti hyperšportových vozidiel. S jeho inovatívnym dizajnom a technológiou, Gemera nepredstavuje len výnimočný výkon, ale aj novú éru v pohodlí a praktickosti pre šoférov a cestujúcich.

Revolučný pohon 

Srdcom Gemery je jej unikátny hybridný pohon. Základ tvorí 2.0-litrový trojvalcový motor s technológiou Freevalve, ktorá umožňuje nezávislé riadenie každého ventilu pre optimalizovaný výkon a efektívnosť. Tento motor, nazývaný „Tiny Friendly Giant“ alebo TFG, poskytuje 600 koní, zatiaľ čo ďalšie elektromotory pridávajú ďalších 1100 koní.

Celkový systémový výkon presahuje 1700 koní a 3500 Nm krútiaceho momentu.

Pôsobivá dynamika

Foto: Koenigsegg Automotive AB

Gemera zvláda zrýchlenie od 0 do 100 km/h za menej než 2 sekundy, s maximálnou rýchlosťou viac ako 400 km/h. Vďaka štvorkolesovému riadeniu a aktívnemu odpruženiu ponúka aj výnimočné ovládanie a stabilitu pri vysokých rýchlostiach.

Interiér a technológie

Foto: Koenigsegg Automotive AB

Interiér Gemery je ukážkou luxusu a inovácií. S digitálnymi displejmi, prispôsobiteľným ambientným osvetlením a vrcholným audiosystémom poskytuje Gemera cestujúcim prvotriedny zážitok. Sedadlá sú vyrobené z vysoko kvalitných materiálov a poskytujú vynikajúce pohodlie aj na dlhších cestách.

Praktickosť a bezpečnosť

Foto: Koenigsegg Automotive AB

Napriek svojim hyperšportovým koreňom, Gemera je tiež nečakane praktická. S veľkým, dvesto litrovým batožinovým priestorom a komfortnými sedadlami je ideálna na dlhé cesty alebo víkendové výlety. Bezpečnostné systémy zahŕňajú pokročilých asistentov vodiča, viacfázové airbagy a robustnú karosériu z karbónových vlákien.

Koenigsegg Gemera predstavuje fascinujúcu kombináciu extrémneho výkonu, luxusu a každodennej praktickosti. Je to auto, ktoré nerozlišuje medzi športovým a rodinným vozidlom, ale spája tieto svety do harmonického celku. S Gemerou Koenigsegg nielenže posúva hranice možného v automobilovom priemysle, ale zároveň ponúka nadčasovú ikonu pre moderných milovníkov áut. Zostáva len dúfať, že tým na zadných sedadlách nepríde zle.

Foto: Koenigsegg Automotive AB

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET