5 najlepších talianskych destinácií pre dobrú plavbu toto leto

Samozrejme, nemusíte vynechať ani prehliadku pamiatok.

Cinque Terre, Taliansko

Foto: Unsplash

Taliansko je každoročnou dovolenkovou destináciou mnohých turistov, ale dovolenka na súši je len jedným zo spôsobov, ako spoznať Apeninský polostrov. Rozmanité pobrežie polostrova ponúka množstvo príležitostí, ktoré rôzne výletné spoločnosti s radosťou predvedú tým, ktorí sa neboja stráviť čas na palube. Tu sú niektoré z miest, ktoré môžete navštíviť, ak chcete preskúmať pevninu talianskej čižmy po vystúpení z lode.


POBREŽIE AMALFI

Pobrežie Amalfi má takmer všetky atribúty, ktoré robia Taliansko obľúbenou destináciou: od nádherných pláží až po romantické dedinky a historické pamiatky - je tu veľa príležitostí ochutnať taliansky sladký život - dolce vita.

Najobľúbenejšími destináciami regiónu sú Amalfi, Sorrento a Positano, ktoré sú pohodové a zároveň luxusné. V oblasti môžete vyskúšať niekoľko výletov loďou, či už na pár hodín zábavy alebo na celý týždeň.

Cena väčšiny ponúk sa pohybuje okolo 100 Eur, ale samozrejme môžete nájsť aj lacnejšie a drahšie možnosti, napríklad na portáli Get Your Guide travel package.

​SICÍLIA

Okolo jedného z najkrajších talianskych ostrovov je v ponuke tiež množstvo výletných plavieb. Sicília nie je ďaleko ani od Sardínie, Malty a Tuniska, takže odtiaľto môžete navštíviť mnoho miest.

Môžete zavítať do oblasti Catanie, na Egadské ostrovy na západe alebo jeden z menších ostrovov na severe. Výlety sem zvyčajne stoja od 25 do 100 Eur.

​CINQUE TERRE

Cinque Terre, ktoré sa nachádza medzi Janovom a Pisou, je rovnako obľúbenou destináciou ako pobrežie Amalfi neďaleko Neapola. Nie náhodou sa mu hovorí aj Talianska riviéra a tvoria ho dedinky Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola a Riomaggiore. Farebné domčeky, malé prístavy a nádherné skalnaté výbežky musíte vidieť, a scenéria je ešte krajšia, ak sa vydáte po mori.

Všetky uvedené dedinky môžete navštíviť napríklad počas trojhodinového výletu hybridnou loďou, alebo absolvovať dlhší výlet s potápaním. Ak chcete navštíviť Pisu, môžete investovať aj do 12-hodinovej plavby, ale za trochu vyššiu cenu.

Prečítajte si aj: Cyklotrasy v Cinque Terre

​KORZIKA

Hoci Korzika je súčasťou Francúzska, ostrov známy ako rodisko Napoleona Bonaparteho sa nachádza neďaleko Cinque Terre a Korzika ponúka rôzne výlety loďou. Po návšteve Napoleonovej vily v meste Ajaccio môžete nastúpiť na loď a plaviť sa na ostrovy Sanguinaries, kde si môžete vychutnať krásny západ slnka.

O niečo severnejšie, z mesta Ota, sa môžete vybrať do prírodnej rezervácie Scandola a plavbou cez vlny navštíviť horskú oblasť Capo Rosso. Z Porto Vecchio sa štvorhodinovou vyhliadkovou plavbou dostanete na súostrovie Lavezzi, kde si môžete vychutnať morské plody a vtáctvo.

Mohlo by vás zaujať: Svetoznáma túra naprieč Korzikou - GR 20

​SARDÍNIA

Aj ostrov Sardínia ponúka turistom množstvo možností. Nádherné pláže, ako sú obľúbené Cala Goloritz a Sota Smeralda, možno budete opúšťať s ťažkým srdcom, ale môže to stáť za to. Na ostrove sa napríklad nachádza množstvo národných parkov a prírodných rezervácií, z ktorých mnohé sa tiahnu až k pobrežiu.

Za štyri hodiny sa môžete preplaviť z Olbie na ostrov Tavolara a v okolitej prírodnej rezervácii sa môžete potápať pod vodou a plávať s rôznymi morskými živočíchmi, ako sú napríklad delfíny. Ponúkajú sa výlety loďou na ostrovy Maddalena na severe, ako aj plavby a výlety loďou z Cagliari na juhu. Aj tu sa ceny pohybujú od približne 38 do 100 euro.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET