Svitkov 15. Dakar: Ladenie podvozku a tréning na piesku!

Nájsť to správne nastavenie, aby všetko správne fungovalo na rôznych povrchoch je doslova veda...

Foto: Slovnaft

Kvalitné prémiové palivá Slovnaft EVO Plus poháňajú Štefana Svitka na ceste za ďalšími úspechmi na extrémne náročnej rely Dakar. Motor, jeho spoľahlivosť a vysoký výkon však nie sú zďaleka tým jediným, čo je z hľadiska techniky dôležité.

www.youtube.com

Seriál pre moto nadšencov: Svitkov 15. Dakar, ladenie podvozku a tréning na piesku

Môže sa stať, že prehliadnete taký „detail“ akým je pruženie motocykla. Špičkoví jazdci ako Štefan Svitko a jeho Slovnaft Rally Team však vedia, že práve podvozok a komponenty pruženia sú kľúčové!

Závisí od nich v prvom rade bezpečnosť, ale aj rýchlosť jazdca a jeho stroja. Nájsť to správne nastavenie, aby všetko správne fungovalo na rôznych povrchoch je doslova veda...

Ľubor Kaňa je technik – špecialista, ktorý sa komponentom pruženia venuje dlhé roky. Už mnoho sezón spolupracuje aj so Svitkom pri príprave jeho motokrosových a enduro špeciálov. V posledných rokoch sa venujú úprave pruženia aj na dakarskej KTM Rally Replica.

Nahliadnite s nami do zákulisia a odhaľte aspoň časť z toho, čo všetko je pri príprave motorky nesmierne dôležité, aby v januári v Saudskej Arábii všetko spoľahlivo fungovalo, motorka vydržala extrémne podmienky a Števa doviezla do cieľa jeho 15. Dakaru...

Vyberte si aj vy to najlepšie pre svoj motor a jazdite ako Števo Svitko na prémiových palivách EVO Plus s trojitým efektom pre jazdu poháňanú tým najlepším.

AMI MÉG ÉRDEKELHET