Szuper horrorkávézó Tokióban: megelevenedik a Stranger Things

A Stranger Pronto a legforgalmasabb tokiói kereszteződésnél nyílt meg.

Fotó: Pronto

A híres Shibuya-kereszteződés fölött most már nyugodt szívvel iszogathatjuk a kávénkat vagy shake-ünket egy-egy szörny karmában.

Sokat írtunk már arról, Tokió milyen csúcsszuper hely: nemcsak az egyik legélhetőbb város a világon, de az egyik legbiztonságosabb is, ami nagyon kevés hatalmas metropoliszról mondható el. Arról, hogy mennyire fontos az itt élő japánoknak a sport, jól bizonyítja, hogy a Shibuya-kereszteződés fölött (ahol az új kávézó nyílt) van egy focipálya is.

Fotó: Getty ImagesShibuya kereszteződés, Tokió

A fenti képen látszik a Stranger Pronto üzlethelyisége is, ahol a Stranger Things rajongók feltölthetik az energiakészletüket és megihatnak egy shaket vagy egy jó kávét. A Netflix horrordrámája által ihletett pop-up kávézóban (ami a Pronto kávézólánc része) az 1980-as évek retródallamai szólnak és nemcsak a díszlet, de az étel- és italkínálat is a filmsorozatot idézi. Lehet kapni például Eleven gofriját vagy a szörnyes (tintahalas) tésztát.

Fotó: Pronto

„Hellyel lefelé"

A kávézó belső terében a kitalált, amerikai város, Hawkins (Indiana állam) részletei elevenednek meg: üzletek és díszletek másolatai láthatók, az enteriőrben többek között helyet kapott az alvilág is, amit a főszereplők magyarul „hellyel lefelének", angolul Upside Downnak hívnak. A Covid-fertőzés terjedését úgy szeretnék megelőzni az üzletben, hogy egyszerre csak 20 embert látnak vendégül, akik csak asztalfoglalással juthatnak be, de állítólag ahhoz is nagy szerencse kell, hogy felvegyék a telefont, hiszen állandóan foglalt a vonal...

Kukkants be a kávézóba!

youtu.be

Step inside Tokyo's 'Stranger Things' cafe
AMI MÉG ÉRDEKELHET